TEŠKA PRIČA

Slavni sportaš kojem ste se divili završio na psihijatriji. Uništio si je život i brak

Primož Peterk
Youtube Screenshot
05.05.2024.
u 18:49

Primož i njegova bivša supruga Renata imaju troje djece, ali njihov brak se nije mogao održati zbog konstantnih problema s alkoholom.

Poznati slovenski skijaš skakač Primož Peterka u bogatoj karijeri je dva puta osvojio Svjetski kup u sezonama 1996/97 i 1997/98, na uglednoj novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice slavio je 1996/97.  Kao član slovenske reprezentacije osvojio je brončanu olimpijsku medalju 2002. u Salt Lake Cityju, a isti uspjeh je ponovio je na Svjetskom prvenstvu 2005 u Obertsdorfu. U Svjetskom kupu zabilježio je 15 pojedinačnih pobjeda. 

Međutim, njegovu sjajnu karijeru zasjenio je problem s alkoholizmom zbog čega si je uništio brak i život, a jedno vrijeme je prije 10-tak godina završio na psihijatrijskom liječenju. Primož i njegova bivša supruga Renata imaju troje djece, ali njihov brak se nije mogao održati zbog konstantnih problema s alkoholom.

 

Primož se nikada nije riješio najvećeg poroka, što ga je na kraju stajalo braka i razvoda od Renate, s kojom je bio čak 23 godine. 

- Službeno smo se razveli prije šest mjeseci, a sad je prošla već godina dana otkako živim samo s djecom. Znate, kada ste toliko dugo s nekim, i to završi, umre dio vas. Doista sam vjerovala kako će ljubav biti dovoljna, ali su stigli problemi s kojima se nisam znala nositi - rekla je Renata Bohinec jednom prilikom. 

Uz mnoge uspjehe Peterka je postao prvi Slovenac koji je skočio preko 200 metara na Planici, točnije 212 metara, što ga svrstava među rijetke koji su u to vrijeme ostvarili takav podvig.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije