Usik nakon povijesne pobjede: Želim otići u crkvu, pomoliti se i reći hvala Isusu

usik
19.05.2024.
u 08:26

Nakon sjajnom meča i fantastične pobjede nad Tysonom Furyjem, ukrajinski teškaš Oleksandr Usik je izjavio kako mu je u ovom trenutku revanš posljednje o čemu razmišlja.

Nekadašnji olimpijski pobjednik je u povijesnom meču na boksačkom spektaklu u Rijadu podijeljenom odlukom sudaca svladao Kralja Cigana i ujedinio WBA, WBO, IBF i WBC pojas svjetskog prvaka, piše Croring.

U prvoj borbi za naslov apsolutnog prvaka teškoj kategoriji u eri četiri pojasa, Usik je pobijedio Furija i nanio mu prvi poraz u karijeri. Dva suca dala su prednost Ukrajincu 115-112 i 114-113, dok je treći bio za Britanca 114-113.

Fury je dominirao u prvom dijelu meča, no kako su runde odmicale Usik je postajao bolji borac. U devetoj rundi zvuk gonga je spasio Kralja Cigana nakon što ga je Ukrajinac sjajnom serijom poslao u nokdaun.

Oleksandr Usik se tako pridružio društvu velikana Muhammadu Aliju, Joeu Louisu i Mikeu Tysonu kao apsolutni prvak teške kategorije, prvi otkako je boksački svijet priznao četiri glavna pojasa. Posljednji neprikosnoveni prvak (još u eri tri pojas) bio je 1999. godine Lennox Lewis.

Nakon što je ujedinio pojaseve u kruzer kategoriji, Usik je to učinio i u teškoj diviziji, te ga možemo slobodno nazvati najboljim borcem svoje generacije, a tako će biti barem do listopada kada je najavljena uzvratna borba.

Usik je treninzima za ovaj meč počeo još lani u rujnu, a borba je dvaput odgađana. Na pitanje je li zainteresiran za revanš s Furyjem, Ukrajinac je izjavio kako jedino o čemu razmišlja je povratak obitelji.

– U zadnjih devet mjeseci propustio sam novogodišnju proslavu, rođendane sinova i kćeri, propustio sam sve obiteljske praznike. Trenirao sam cijelo vrijeme i jedini na što sam bio fokusiran je bila ta borba – rekao je Oleksandr Usik i nastavio:

– Sretan sam i želim se vratiti kući. Otići u svoju crkvu, pomoliti se i reći hvala Isusu, jer za mene i moju zemlju ovo je veliki trenutak. Zahvalan sam svima koji su se molili za mene, a bilo ih je mnogo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?