OZLIJEĐENO PET OSOBA

Rusi opet napali vlastiti teritorij, bomba slučajno pala na stambeni dio grada

ruski vojnici
Stringer
05.05.2024.
u 21:11

Vjačeslav Gladkov, guverner regije Belgorod, potvrdio je da je došlo do eksplozije

Rusija je slučajno bombardirala vlastiti teritorij u blizini ukrajinske granice dok je izvodila udare na grad Harkov, prema izvješćima, u onome što se čini najnovijim incidentom u kojem je Moskva nenamjerno gađala vlastito stanovništvo, piše Newsweek. 

Obavještajni izvještaji otvorenih izvora i mediji naklonjeni Ukrajini izvijestili su u subotu da je ruski mlažnjak koji je izvodio napade navođenim klizajućim bombama na sjeveroistočni ukrajinski grad Kharkiv greškom bacio streljivo na Belgorod.

Ta je ruska regija, koja se nalazi na granici sa sjeveroistočnom Ukrajinom, podnijela najveći teret prelijevanja rata na ruski teritorij. Rusija je ranije priznala da je bombardirala vlastiti teritorij kao i dijelove istočne Ukrajine pod svojom kontrolom.

Anton Geraščenko, bivši savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova, rekao je da je navođena bomba “pala točno na stambeni dio grada i tamo eksplodirala”. Vjačeslav Gladkov, guverner regije Belgorod, rekao je u subotu da je u eksploziji u istoimenom Belgorod ozlijeđeno pet osoba. Nije bilo smrtno stradalih, rekao je, dodavši da je oštećeno 30 domova i 10 automobila, ali ne dajući dodatne informacije o izvoru eksplozije, piše Newsweek

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije