otvorila konferenciju MAMF

Bradara: Zadovoljna žena znači i zadovoljno društvo i obitelj

MAMF konferencija, Lidija Bradara
Foto: Fena
1/4
18.05.2024.
u 14:22

- Ono što je moja osobna agenda za koju se ja zalažem jeste da zadovoljna žena znači i zadovoljno društvo i obitelj i to je ključ svega što mi trebamo napraviti - istaknula je Bradara.

Sedma MAMF konferencija, namijenjena mamama, budućim mamama i onima koje razmišljaju o majčinstvu, održava se danas u Domu mladih u Sarajevu.

Konferenciju je otvorila predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara koja je kazala da je jako važno osvijestiti žene da su važne i da su temelj društva.

- Ono što je i moja osobna agenda za koju se ja zalažem jeste da zadovoljna žena znači i zadovoljno društvo i obitelj i to je ključ svega što mi trebamo napraviti - istaknula je Bradara.

Bradara kaže da se u FBiH neke stvari i kreću u tom smjeru, ali nedovoljno brzo te da bi se puno toga moglo napraviti kako bi svaka žena i majka bile zadovoljne u smislu da svakoj majci bude dostupan vrtić, produženi boravak za dijete, kao i da joj se omogući ostvarivanje u profesionalnom i drugom smislu.

Osnivačica MAMF-a Meliha Mulahalilović-Žiško kazala je da program konferencije, između ostalog, uključuje: predavanje i radionica o utjecaju novih tehnologija na učenje i fokus kod djece sa Vukom Rajovićem, razgovor sa inspektoricom Amerom Mulićem i roditeljima o prepoznavanju problema s drogama kod djece te panel o reproduktivnom zdravlju s posebnim akcentom na sterilitet s dr. Admirom Ramom.

Dodala je da MAMF ove godine, ne samo da pruža podršku majkama, već i pomaže djeci koja su u potrebi.

- Dio sredstava od prodanih ulaznica namijenjen je SOS Dječijim selima, koja ove godine obilježavaju 30 godina djelovanja u BiH – kazala je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?