povratnici u Bare kod Konjica dobili rasvjetu

Iskorak u poboljšanju uvjeta života povratnicima u klišanski kraj

30.04.2024.
u 18:43

Povratničko selo Bare u Klisu u Konjicu, koje ima desetak povratnika, dobilo je rasvjetu. Projekt je realiziran zahvaljujući suradnji dvaju javnih elektroprivrednih poduzeća koja djeluju na području Federacije BiH - Elektroprivrede BiH, koja je uradila elektrifikaciju naselja, te Elektroprivrede HZ HB, koja je za projekt postavljanja rasvjete nabavila rasvjetna tijela.

Iskorak u poboljšanju uvjeta života povratnika u Bare rezultat je suradnje dužnosnika na različitima razinama vlasti, od gradske, preko županijske do federalne i državne, kaže don Marin Marić, župnik u župama Obri i Solakova Kula, kojoj pripadaju i Bare.

- Projekt je odobrio Osman Ćatić, gradonačelnik Konjica. Cijeli ovaj kraj odnedavno je u fokusu i hrvatskih dužnosnika na svim razinama, počevši od Marije Buhač, predsjednice Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, preko Tomislava Martinovića, predsjedatelja Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, do dr. Dragana Čovića, predsjednika HNS-a BiH. Jedan od rezultata te suradnje i volje pomoći povratnicima je i ovaj projekt - kazao nam je don Marin.

Za nadati je se, kaže, da će rasvjeta u Barama biti tek jedan u nizu projekata kojima će se povratnicima u klišanski kraj osigurati bolji uvjeti življenja te tako potaknuti povratak, ali i raseljenima diljem svijeta da više vremena provode u svome kraju, ne dopustivši da se život u njemu ugasi. Bare su prije rata imale stotinjak stanovnika. Iz ovog mjesta bogatog duhovnim zvanjima je i pomoćni biskup vrhbosanski u miru mons. dr. Pero Sudar, koji veći dio umirovljeničkih dana provodi u ovom selu. Ondje je podigao i Duhovni centar "Kuća susreta". A gdje ima susreta i razgovora, ni rezultati ne izostaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?