DOŠAO JE S ORUŽJEM

Policija u SAD-u pred školom ubila dječaka (14): Slao je poruke na srpskom 'Moj je tata zločinac iz rata'

američka policija - ispred škole u Wisconsinu
CRAIG HUDSON/REUTERS
03.05.2024.
u 18:40

Policija je satima nakon napada bila na mjestu događaja, dok su se učenici zatvorili u zgradu

Jedan 14-godišnji učenik upucan je ispred škole u Wisconsinu ovog četvrtka, nakon što je ispred zgrade škole navodno došao s puškom i krenuo pucati. Škola je odmah poduzela sve mjere sigurnosti za djecu koja su se tamo nalazila tako da nijedno dijete nije nastradalo, ali dodatno su uznemirile poruke koje je dječak objavljivao na društvenim mrežama ranijih dana. 

Dječak nikada nije stigao do unutrašnjosti škole te su ga policajci ''neutralizirali'', kako je objavljeno, a nitko drugi nije bio ozlijeđen. Vlasti su dječaka opisale kao maloljetnika, ali nije poznato je li on bio učenik Mount Horeb škole ispred koje se sve odvilo. 

Policija je satima nakon napada bila na mjestu događaja, dok su se učenici zatvorili u zgradu. Njihovi roditelji i skrbnici u neizvjesnosti su čekali nove vijesti, dok se djeca iz straha nisu htjela previše koristiti mobitelima. Uz to, neki su navodno i na rolama pobjegli iz školske dvorane. 

 

Jeanne Keller objasnila je kako je čula oko pet pucnjeva dok je bila u svojoj trgovini u blizini. 

- Mislila sam da je vatromet. Izašla sam van i uočila djecu kako trče, oko njih 200-tinjak je bježalo - objasnila je. Ono što je dodatno uznemirilo, piše American School&University, je to što je mladi napadač još u srijedu objavio neke poruke na Snapchatu, među kojima je bila i fraza na finskom ''Oslobodi se okova ropstva, nazdravi krvi'' te ''Moj je tata zločinac iz rata'' na srpskom, nacionalističkog Baje Malog Knindže.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije