Čapljina

10 mil. eura za izgradnju i rekonstrukciju vodovoda

capljina
Frano Matić
11.04.2012.
u 11:27

Europska banka za obnovu i razvoj daje pet milijuna eura kredita, dok je 4,5 milijuna eura grant sredstava Europske komisije

“Ovo je veliki dan za općinu Čapljna koja čini veliki korak u rješavanju vododopskrbe na cijelom svom prostoru, kako na projektu ‘Dubravska visoravan’, tako i na zapadnom dijelu u naseljima Trebižat, Prćavci i Zvirovići. Iza nas je puno rada i truda, a sada nam slijedi veliki posao kako bi voda bila u svakom dijelu općine Čapljina”, istaknuo je jučer čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić na svečanom potpisivanju projektnog ugovora i ugovora o podršci između Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na jednoj i Općine Čapljina i Javnog komunalnog poduzeća Čapljina na drugoj strani. Riječ je o ukupno deset milijuna eura, od čega EBRD daje pet milijuna kredita, dok je 4,5 milijuna eura grant sredstva Europske komisije. Uz sve to španjolska i češka vlada daju 500 tisuća eura tzv. donatorskih tehničkih sredstava. To su jako povoljna kreditna sredstva za Općinu Čapljina koja će tako vraćati samo pet milijuna eura, i to, kako je istaknuo načelnik Vidić, iz svojih proračunskih sredstava.

“Ovim ugovorom vodu bi trebalo dobiti više od dvije tisuće novih korisnika u općini Čapljina s kojom imamo jako dobru suradnju. Raduje nas činjenica da će se ovim projektom za jednu trećinu povećati broj korisnika, a što naravno utječe i na ukupnu izdašnost vode na ovom području”, istaknuo je nakon potpisivanja ugovora Libor Krkoška, direktor ureda EBRD-a u BiH.

“Ovo je projekt za budućnost općine Čapljina pa će tu biti više od dvije tisuće novih korisnika vode. Slijedi nam veliki posao u izgradnji vodovoda i uopće rekonstrukciji vodoopskrbnog sustava općine Čapljina, a na kraju i Javnog komunalnog poduzeća”, poručio je Marijo Čolić, direktor Javnog komunalnog poduzeća Čapljina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?