USPJEH

500. operacija na otvorenom srcu

MOSTAR
Stojan Lasić
20.10.2012.
u 10:46

Pohvale za rad su stizale od brojnih dužnosnika i kolega liječnika i drugih uzvanika

Cjelokupno osoblje Odjela za kardiokirurgiju SKB-a Mostar proslavilo je 500. operaciju na otvorenom srcu. Ovaj odjel je počeo s radom 16. ožujka 2008. godine, a budućnost kardiokirurgije u Mostaru tada je bila neizvjesna. Danas je situacija potpuno drugačija. - Nakon prve godine i porođajnih muka koje smo prošli, jedan mali, skromni tim smo pretvorili u veliki stroj koji sada napreduje velikom brzinom. Imamo dobre rezultate koji su u skladu s europskim i svjetskim standardima. To je sada odjel koji broji oko 60 ljudi, što je impresivno i usudio bi se reći kako smo danas ponos SKB-a MOstar - rekao nam je prvi čovjek ovoga odjela dr. Goran Đuzel.

Dodaje kako on i njegov tim imaju samo jedan cilj, a to je napredak. - Kardiokirurgija je grana medicine koja se jako brzo razvija i usudio bih se reći kako mi danas pratimo sve te trendove - dodaje naš sugovornik. Đuzel i njegovi kolege se nadaju kako će u budućnosti od nadležnih institucija dobiti veći broj odobrenih operacija. Na žalost, oni su ispunili plan za ovu godinu kada je u pitanju tvz. hladni program, tako da se od 1. listopada operiraju samo hitni slučajevi. - Sigurno ćemo do kraja godine biti zakinuti za 50 operacija. Mi smo ispoštovali što nam drugi odrede, a nadam se kako će to u budućnosti biti više nego je to sada - zaključio je Đuzel. Zadovoljstvo je iskazao i ravnatelj SKB-a Mostar dr. Ante Kvesić. On je dodao kako se ovaj projekt pokazao kao iznimno uspješan, te kako zaista postoji razlog za slavlje.

- Imamo odličan tim liječnika koji dobro rade svoj posao i ovaj broj operacija na otvorenom srcu govori nam koliko se radi na ovome polju. Velike zahvale treba dati i Novki Agić, direktoriti federalnog Zavoda za zdravstveno osiguranje. Bez njezinog angažmana i truda teško da bi mogli govoriti o kardiokirurgiji u SKB-u Mostar - naglasio je dr. Kvesić. I nisu samo doktori bili nazočni na ovoj proslavi. Liječnici su čestitali, kao i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, te cijeli niz drugih političkih dužnosnika koji su na neki način pomogli da projekt kardiokirurgije u Mostaru zaživi i bude na ponos Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?