Zagreb

ABA liga kreće 29. rujna, Široki domaćin viceprvaku Igokei

Utakmica
Tomo Milićević
12.07.2012.
u 10:30

Liga će započeti nešto ranije u odnosu na prijašnje sezone i natjecanja će krenuti 9. rujna, a završiti 23. ožujka

U Zagrebu je održana redovita, godišnja skupština klubova sudionika regionalne košarkaške ABA lige. Uz izvješće o protekloj sezoni, izvučeni su natjecateljski brojevi i obavljeno ždrijebanje parova za jedanaesto izdanje tog natjecanja. Kako je dogovoreno, liga će započeti nešto ranije u odnosu na prijašnje sezone i natjecanja će krenuti 9. rujna, a završiti 23. ožujka.

 

Sudar u prvom kolu

 

Voljom ždrijeba odlučeno je da će se upravo dva bosanskohercegovačka kluba, sudionika tog natjecanja, koji su prošle sezone vodili veliku bitku za naslov prvaka Bosne i Hercegovine, Široki i Igokea, sastati već u prvom kolu u Širokom Brijegu. Ovogodišnji nastup Širokobriježana bit će deseti, jubilarni, što ih uz Union Olimpiju, Cibonu, te Zadar, svrstava u red klubova s najdužim stažom u tom natjecanju. Drugi bh. predstavnik Igokea nastupit će treći put. U nastupajućoj sezoni po prvi put nastupit će jedan košarkaški klub iz Makedonije i Mađarske. Makedonski prvak MZT iz Skoplja naslovom se okitio nakon punih 20 godina posta, a mađarski prvak Szolnoko u tom natjecanju zamijenit će izraelskog diva Maccabia. MZT Skopje Aerodrom u prvom će kolu gostovati kod Cibone. Uz MZT i Szolnok u regionalnoj lige i češki Nymburk igrao je jedanput, dok je izraelski prvak Maccabi nastupao dva puta , a mađarski prvak kod Vladovićeve Krke.

 

Daljnje snaženje

 

Dodatnu draž regionalnom natjecanju dat će njeno daljnje snaženje kroz protočnost prema europskim klupskim natjecanjima. Naime, od iduće sezone dvije prvoplasirane momčadi ostvarit će izravan plasman u Euroligu, dok će se trećeplasirani boriti za najviše europsko klupsko natjecanje kroz kvalifikacije. Četvrtoplasirana momčad ABA lige imala bi izravan nastup u Eurokupu, a najvjerojatnije bi se i prvaci Hrvatske, Slovenije i Srbije mogli izravno natjecati u drugom po snazi europskom klupskom natjecanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?