PRIJETNJE

Ako ti neće suditi sud, mi smo ti već presudili

covic
Anto Magzan/Pixsell
24.11.2010.
u 08:05

Na adrese lidera HDZ-a BiH i SNSD-a nedavno stigla pisma u kojima stoji da se sprema likvidacija

“Dodiku i Čoviću sigurna smrt”, naslov je pisma koje je nedavno stiglo na adresu HDZ-a BiH. Play-off počinje: “SNSD - Dodik: Hitno likvidirati: Dodika, Radmanovića, Špirića, Markovićku, Majkićku. “Nekada: Uvijek Srpska, a BiH ako mora. Sada: Nikad Srpska - BiH vječna”. - Čekat ćemo vas u zasjedama oko Sarajeva, na putevima Banja Luka-Beograd, na svim pristupima Banjaluci, na granici prema Srbiji, kao i Beogradu gdje idete po svoje mišljenje. Rat protiv dodikovaca i čovićevaca je hitan. Spremni s oružjem i stručnim vojnicima želimo što prije rat kako bi bio okončan za nekoliko dana. Običan narod, ma koje nacionalnosti, neće biti diran, a političari i obogaćeni kriminalci bit će pobijeni, kao i svi koji su opljačkali BiH.

Pismo je potpisano

Gospodine Čoviću, ako ti neće Sud BiH suditi, mi smo ti već presudili. Smrt hitno za Čovića, navodi se između ostaloga u prijetećem pismu koje je, kako doznajemo, poslano iz Lukavca i koje je potpisao Patriotski front BiH. U prijetećem pismu su naglašena i slike Dragana Čovića i Milorada Dodika s jasnom porukom da će biti ubijeni u najskorije vrijeme. Prijeteće pismo su već izuzeli službenici sigurnosnih agencija u BiH i provodi se istraga. Prijetnje su Draganu Čoviću, doznajemo, stizala i u proteklome razdoblju, a poznato je da je policija već vodila istrage zbog prijetnji smrću koje je dobivao Milorad Dodik. - Vjerujem u pravosuđe BiH i sve je prepušteno policijskim i sigurnosnim institucijama. Institucije sada rade svoj posao i nadam se da će vrlo skoro riješiti slučaj, kazao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, u izjavi za naš list. Kako doznajemo, pismo identičnog sadržaja je stiglo i na adresu Glavnog odbora SNSD-a u Banjoj Luci, i to putem faksa, bez naznačenog broja. Prijetnja Nebojši Radmanoviću doznajemo stigla je u vrijeme inauguracije Predsjedništva BiH i odmah je prijavljeno nadležnim agencijama koje su mu povećale mjere sigurnosti. U BiH nema registrirana organizacija koja se zove Patriotski front, no takva postoji u Australiji i SAD-u.

Stalna meta napada

Dušanka Majkić izjavila je da je indikativno da prijetnje stižu u vrijeme formiranja vlasti u BiH. - Je li to znak da prijetnja treba onemogućiti srpske i hrvatske predstavnike da sudjeluju u radu Parlamenta BiH. Ovo je atak na sve one koji su iz reda nebošnjaka i koji jasno iznose svoje stavove zastupajući interese naroda kojem pripadaju. To je i pokazatelj kakvu BiH Bošnjaci zamišljaju, izjavila je Majkić po saznanju za prijeteće pismo. Dogovor koji je postignut oko konstituiranja vlasti u BiH između Čovića i Dodika, sudeći prema ovakvim prijetnjama, mnogima je u BiH trn u oku. Ova dvojica političara su meta svakodnevnih napada, podmetanja i montiranja... onih po čijem mišljenju nije dopušteno tražiti druga rješenja za BiH i čuti glas drugih konstitutivnih naroda. Mjesto državnoga premijera, koje je dogovoreno da ovaj put pripadne Hrvatima, naišlo je na osude bošnjačke politike, a zahtjevi za hrvatskom federalnom jedinicom razlog su svakodnevnih oštrih polemika bošnjačkih političara u BiH.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
Karlica
17:25 24.11.2010.

Gospodo, ovo je dokaz pod kakvom bošnjačkom opaskom žive Hrvati i druge manjine u BiH Nedozvolimo da vrsni i pametni političari nam budu eliminirani zbog zalaganja istovjetnosti svoga naroda( Hrvata) s drugim narodima. Takav čin Vandala doveo bi nas doo ruba novog ubilačkog rata u BiH a u kojem bi najviše izgubili baš Bošnjaci. Gospodin čović ne samo da je promišljeni političar, nego je i vrsni politički intelektualac, Njegova ideja federalnih jedinica je genijalna i pravedno rešenje za ustroj BiH

AN
Ana33
18:30 24.11.2010.

Mrzitelji HRVATA Lagumdžije i njegov potrčko Komšić... ŽELE zastrašiti hrvatski narod stotinama tužbi i podmetanjima!!! Fuj!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?