SVE PREMA PRAVILIMA

Ako umre za suđenja, Mladića će pokopati uz najviše vojne počasti

mladić (1)
Reuters/AFP
09.06.2011.
u 08:42

Uz najviše vojne počasti pokopani su Jovo Đogo i Momir Stojanović koji su umrli tijekom haaških postupaka

Pravilom o vojnoj službi propisano je da svim generalima ili sudionicima rata prilikom pokopa pripadaju vojne počasti. Osim ako ta osoba bude pravomoćno proglašena ratnim zločincem, to pravo gubi. Dakle, ako netko umre i prije izricanja pravomoćne presude, on to pravo ne gubi i država ga mora pokopati prema najvišim vojnim počastima - objašnjava za beogradski Alo! Momir Stojanović, bivši načelnik Vojno-sigurnosne agencije.

Beogradski dnevnik podsjeća da je pukovnik Jovo Đogo, koji je umro tijekom sudskog postupka, pokopan uz najviše vojne počasti. Isto je vrijedilo i za Momira Talića, bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske, koji je umro za postupka u Haagu.

Izvor Alo! iz Haaga doznaje da se zadnjih dana Ratko Mladić žali na "nesnosne bolove i bubnjanje u glavi, pritisak u ušima, vrtoglavicu", a "osobito ima probleme s bruhom koji bi trebalo što prije operirati". Izvor dodaje da je Mladić "ionako teško hodao, a sada, budući da ima bruh, jedva se kreće i cijela desna strana mu je gotovo paralizirana, ne može ništa raditi desnom rukom, niti držati žlicu, niti se potpisati". No iako zbog tih problema i krvnog tlaka ne smije sve jesti, "redovito pije kavu i mineralnu vodu".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?