ukrali mu identitet

Albanac Tahir Tairi (30) u zatvoru odležao nevin godinu i pol dana

zatvor, remetinec
Antonio Bronić/Pixsell
23.11.2012.
u 17:09

Pravi Tahir Tairi u osječkom je zatvorio završio jer je netko krivotvorio njegovu putovnicu, a koju je nekoliko godina prije izgubio

Albanac Tahir Tairi (30) koji živi u okolici Tetova u Makedoniji u osječkom zatvoru odležao je potpuno nevin čak godinu i pol dana. Tamo je završio pod optužbom da je sudjelovao u organiziranju šverca 26 kilograma heroina iz Makedonije u Italiju preko graničnog prijelaza Bajakovo. Osječki USKOK odustao je od optužnice jer je utvrđeno kako ovaj Tahir Tairi nije osoba koju traže. Čovjek istoga imena i prezimena, istoga datuma rođenja i adresom prebivališta, pa čak identičnim imenima roditelja već je osuđen u Italiji gdje izdržava zatvorsku kaznu od 13 godina i četiri mjeseca upravo zbog šverca droge.

- Tražit ćemo naknadu štete - potvrdila je Ksenija Gržin, Tirijeva odvjetnica.

Pravi Tahir Tairi u osječkom je zatvorio završio jer je netko krivotvorio njegovu putovnicu, a koju je nekoliko godina prije izgubio. On je, naime, u travnju prošle godine krenuo iz Makedonije u Srbiju kako bi tamo ishodio dokumente za svoju majku. Na graničnom prijelazu ga je uhitila srbijanska policija temeljem Interpolove tjeralice jer je zbog 26 kilograma "prešvercanog" heroina osoba istoga imena i prezimena u odsutnosti osuđena pred Županijskim sudom u Osijeku i to na 15 godina zatvora. Zbog toga ga je Srbija izručila Hrvatskoj.

Još na prvoj raspravi sam rekla da ovaj čovjek nikada nije bio u Italiji. Ukazalivala sam na to. Dobila sam čak i potvrdu talijanskog Ministarstva pravosuđa da osoba istoga imena i prezimena već izdržava kaznu zatvora u Italiji – objašnjava Tirijeva odvjetnica.

Okrivljeni Tahiri pred Županijskim sudom u Osijeku tvrdio je da nikada nije švercao drogu te da se u Makedoniji bavi poljoprivredom, uzgojem koza i ovaca, kao i cijela njegova obitelj.

Te godine kada je uhićen, išao je podići čak i kredit za obrt jer ljudi žive od toga. No, kod kuće mu je sada sve propalo – rekla je Gržin nakon što joj se branjenik javio i rekao što je zatekao kod kuće.

Tahir Tairi iz Tetova u Makedoniji oslobođen je optužbi nakon što je USKOK u Makedoniju poslao otiske njegovih prstiju, a oni potvrdili da se radi o pravom Tahiru Tairiju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?