BOMBARDIRANJE

Albright: Na Kosovu smo djelovali ilegalno, ali ispravno

30.09.2013.
u 08:17

Bivša američka državna tajnica izjavila je kako su postupci SAD na Kosovu, uključujući kampanju bombardiranja bez mandata UN, bili protivni međunarodnom pravu

Bivša američka državna tajnica Madeleine Albright američkom Nacionalnom javnom radiju izjavila je kako su postupci SAD na Kosovu, uključujući kampanju bombardiranja bez mandata UN-a, bili protivni međunarodnom pravu, ali i dalje ispravni, prenosi agencija Tanjug. Uspoređujući situaciju na Kosovu 1999. i trenutne krize u Siriji, bivša državna tajnica je istaknula kako postoji niz načina na koji bi SAD mogle izvesti vojni udar na sirijski režim bez odobrenja Vijeća sigurnosti UN.

- Mislim da postoji niz različitih načina da se to učini. Kada pitate da li je to legalno, iskreno, vraćam se na Kosovo, sustav je u neku ruku rekao da ono što smo tamo učinili nije bilo legalno, ali je bilo ispravno - pojasnila je Madeleine Albright, dodajući kako je "uvijek vjerovala kako nam je bolje učiniti nešto multilateralno, nego unilateralno. Ali, postoje drugi načini da se to shvati i izađe iz 'slijepe ulice' Vijeća sigurnosti UN".

>> 'Odvratni Srbi' postali 'izvanredan narod sa značajnom poviješću'

>> VIDEO Kusturica čestitao češkim prosvjednicima: Albright je krava

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije