ništa od autonimije

Američka veleposlanica 'prizemljila' kosovske Srbe

kosovo granica
Axel Schmidt/DPA/PIXSELL
04.05.2013.
u 09:26

Znam da to nije savršen sporazum i ne vjerujem da ima takvih sporazuma, ali mislim da je to najbolji mogući sporazum koji je mogao biti postignut između dvije strane - ocjenila je veleposlanica Tracey Ann Jacobson

Američka veleposlanica u Prištini Tracey Ann Jacobson izjavom kako zajednica srpskih općina na sjeveru Kosova ne podrazumijeva teritorijalnu autonomiju, već se radi o postupku decentralizacije koji je određen u planu Marttija Ahtissarija, "prizemljila" je Srbe na sjeveru Kosova koji su kroz tu zajednicu možda vidjeli način pripojenja tog dijela Kosova Srbiji ili potpuno neovisnost od Prištine.

U intervjuu za lokalnu televiziju KTV, veleposlanica je također naglasila kako je pitanja dana kada će se krenuti na ostvarivanje sporazuma koji je postignut u Bruxellesu te izrazila nadu da su "vlade Kosova i Srbije ozbiljne u namjeri da idu naprijed u smjeru ostvarivanja sporazuma".

- Znam da to nije savršen sporazum i ne vjerujem da ima takvih sporazuma, ali mislim da je to najbolji mogući sporazum koji je mogao biti postignut između dvije strane - ocjenila je veleposlanica Tracey Ann Jacobson.

>>Thaci podupire Vučićev dolazak na Kosovo - Srbi neće sporazum

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?