Ljutiti zbog izjave

Anonymous hakirao Josipovićevu stranicu zbog ACTA-e?

\'josipovic_c\'
Arhiva VL
10.02.2012.
u 10:32

Protivnici ACTA-e smatraju da se tim propisom krše slobode i prava građana na informacije i sadržaje na internetu

Internetska stranica predsjednika Ive Josipovića u četvrtak navečer bila je nakratko nedostupna, što se pripisuje navodnom hakerskom napadu skupine Anonymous nezadovoljne Josipovićevim izjavama vezanim uz ACTA-u.

Podsjetimo, Josipović je prije nekoliko dana izjavio da podržava trgovinski sporazum ACTA oko kojeg se podiglo puno prašine diljem Europe, a protiv kojeg su za subotu najavljeni i prosvjedi po cijelom svijetu.

Protivnici ACTA-e smatraju da se tim propisom krše slobode i prava građana na informacije i sadržaje na internetu.

Nije ljudsko pravo uzeti tuđi rad besplatno. To je isto kao da dođete, recimo, u samoposlugu, uzmete neke artikle, i kažete: "Gle, ovo mi je zgodno i lijepo, ja bih to uzeo i  moje je ljudsko pravo da se hranim – smatra Josipović.

– Iza autorskih djela stoji nečiji rad, stoji nečija egzistencija, stoje nečije investicije i apsolutno je nedopustivo da se naprosto krade s interneta. Mislim da je puno važnije razmisliti o tome kako da se za autorska djela nađe jedna pravedna cijena – rekao je Josipović naglasivši kako oni koji rade moraju od toga živjeti.

– Vidjeli smo koliko je diskografskih kuća naprosto propalo zajedno sa svim onim ljudima koji su bili zaposlenici, pa i umjetnicima koji su bili dio tih umjetničkih projekata jer je netko smatrao da može krasti na internetu tuđa djela – zaključio je Josipović.

Internetska stranica predsjednika Josipovića sada radi bez problema.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

KR
krtica
19:44 10.02.2012.

Cim se ovako drug YUsipovic smije od uha do uha, sigurno se je povratio s obljetnice pogibije sirokobrijeskih fratara 6-7 veljace. obisao staze svoga oca i u mislima obnovio jugo-komunisticko-partizanski zlocin na Sirokom Brigu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije