ŠAH

Ante Šaravanja i Jure Matijević na razmišljanje natjerali Kasparova

kasparov
VL FOTO
12.08.2010.
u 08:15

Simultanki su bili nazočni i Miro Kraljević, Borjana Krišto, Nevenko Herceg, Bariša Čolak i brojni drugi

S ciljem popularizacije šahovske igre, nekadašnji svjetski šahovski prvak Gari Kasparov odigrao je u širokobriješkom hotelu Park simultanku protiv dvadeset uglavnom mladih šahista polaznika klupske šahovske škole.

Sat i pol vremena igre

Simultanka je trajala sat i pol vremena. Po mnogima najbolji šahist svih vremena niti jednom igraču nije dao ni remi. Uglavnom su partije brzo završavane, najbolje su se držali mladi i daroviti Ante Šaravanja i Jure Matijević. Pobjednici brojnih turnira u svojoj kategoriji natjerali su Kasparova da ostane u razmišljanju i koju minutu duže. U jednom trenutku Šaravanja je imao i pješaka više, no na koncu je ipak morao priznati kapitulaciju.

Ubrzo nakon završetka simultanke uslijedilo je i zajedničko fotografiranje i darivanje knjiga mladim igračima. Na susret s Kasparovom došli su mladi šahisti ne samo iz Širokog Brijega nego i iz susjednih hercegovačkih mjesta i iz središnje Bosne. Mirjana Barbić, dugogodišnja sportska aktivistica iz Kiseljaka, također je na izniman susret dovela polaznike iz njihove kiseljačke šahovske škole.

Zabava za Kasparova

Bio je tu i Dejan Marjanović, mladi i daroviti šahist iz Viteza, te brojni drugi. Na koncu uslijedio je i rastanak i obećanje velikog šahista u novi dolazak u dobro organiziranu šahovsku i sportsku sredinu. Simultanki Garija Kasparova nazočili su i načelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto, ministar turizma i okoliša u federalnoj Vladi Nevenko Herceg, ministar pravosuđa Bariša Čolak i brojni drugi. Navečer je u hotelu Park organizirana zabava za Kasparova i goste.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije