osnivač wikileaksa

Assange: Presuda protiv Manninga 'opasan je presedan'

Assange (1)
Reuters/Pixsell
31.07.2013.
u 07:41

Podsjetimo, Manning ( 25) je proglašen je krivim za većinu točaka optužnice, odnosno njih 20. Pet ih se odnosi na špijunažu, a ostale za krađu, kompjutersku prijevaru i vojne prekršaje.

Osnivač Wikileaksa Julian Assange kazao je kako je osuda američkog vojnika Bradleya Manninga 'opasni presedan', prenosi BBC.

Manning (25) je priznao da je dao tisuće povjerljivih dokumenata Wikileaksu što se smatra najvećim curenjem povjerljivih podataka američke vlade dosad.

Assange je govoreći u veleposlanstvu Ekvadora u Londonu kazao kako Manningovo 'suđenje nikada nije bilo pošteno'

- Bradley Manning nije kriv za ništa. On je zapravo vrlo hrabar jer je od vlade zahtijevao transparentnost i odgovornost te jer je američki narod i ostatak svijeta izložio zločinima koje je počinila američka vlada, kazao je.

Rekao je i da postoje dvije žalbe u sustavu američkog pravosuđa, kao i vrhovnog suda. -WikiLeaks neće biti miran dok se ne oslobodi, rekao je Assange.

Podsjetimo, Manning ( 25) je jučer proglašen je krivim za većinu točaka optužnice, odnosno njih 20. Pet ih se odnosi na špijunažu, a ostale za krađu, kompjutersku prijevaru i vojne prekršaje. Kumulativne kazne za njih bi mogle doseći i 136 godina zatvora! Očitovanje o kazni trebalo bi početi danas oko 9.30 sati.  

>> Bradley Manning kriv za špijunažu, ali ne i za pomaganje neprijatelju

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije