Napad na kolonu JNA

BBC: Srbija odustaje od izručenja Ejupa Ganića

ganić
AFP
15.03.2010.
u 09:08

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Srbija nema ništa protiv da Ganić bude izručen sudu u BiH. Analitičari smatraju da se Srbija povlači iz ovog slučaja jer nema dovoljno dokaza.

Nakon što je dva tjedna inzistirala da Velika Britanija izruči Ejupa Ganića Srbiji zbog  zločina u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992., Srbija  se, po svemu sudeći, povlači iz ovog slučaja, prenosi BBC. 

Naime, predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Srbija nema ništa protiv da Ganić bude izručen sudu u Bosni i Hercegovini.  Analitičari smatraju da se Srbija povlači iz ovog slučaja jer nema dovoljno dokaza.

Član ratnog Predsjedništva BiH Ejup Ganić prošli je tjedan  pušten iz britanskog pritvora nakon što je sudac prihvatio položenu jamčevinu u iznosu od 200 tisuća funti. Ganić je 1. ožujka uhićen u Londonu, a ostat će u Londonu do kraja mjeseca, gdje se svakoga dana mora javljati policiji. BBC tvrdi da će biti smješten na tajnoj adresi i da će imati ograničeno kretanje i kontakte s javnošću.

 - Sada imamo još proces o meritumu, o opravdanosti srbijanskog zahtjeva. Mi se nadamo da ćemo 25. ožujka, kada je ročište o meritumu, imati sličnu odluku suda - kazao je Damir Arnaut, šef Ganićeva pravnog tima.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije raspisalo je početkom 2009. tjeralicu za 19 osoba iz BiH, među kojima su ratni članovi Predsjedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić zbog napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Ključne riječi

Komentara 34

OB
-obrisani-
01:24 16.03.2010.

Fuj, prostak !!!

BI
Birdy
16:31 15.03.2010.

Melkior, istocno od Drine niti nema Slavena. Ovi koji se nazivaju Srbijancima i Bugarima su ostaci jajnicara i Anatolijaca i kao takvi nemaju nista zajednicko s nama Slavenima, bez obzira na religiju.

DE
delamarina
11:18 15.03.2010.

Pobeze Turcin !!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?