UFC on fox 5

Bendo demolirao Diaza, katastrofe Penna i Shoguna!

fight
Fighsite.hr
09.12.2012.
u 11:35

UFC on FOX 5 definitivno nije razočarao, mnogi su je smatrali jednom od najboljih priredbi ove godine, čak i daleko boljom od UFC-a 155 koji tek slijedi i kojom UFC zatvara zanimljivu 2012. i definitivno su bili u pravu.

Henderson je uspio obraniti titulu prvaka u lakoj kategoriji, BJ Penn doživio je potpunu katastrofu, Gustafsson je nastavio svoj put prema tituli izazivača, a Daron Cruickshank je slavio nevjerojatnim nokautom!

Seattle je definitivno uživao u ovom veličanstvenom spektaklu, ne samo što je popis borbi bio krcat iznimno zanimljivim borcima.

Henderson obranio naslov u lakoj

Benson Henderson uspio je obraniti svoju titulu prvaka UFC-a u lakoj kategoriji nakon punih 25 minuta borbe zahvaljujući jednoglasnom sudačkoj odluci koja je ipak potpuno zasluženo otišla na njegovu stranu. Nate Diaz pokušao je od samog početka meča forsirati klinč, u čemu ipak nije imao previše uspjeha, nije uvjerio suce u svoje nadmoć čak ni u prvoj rundi, no zato je to uspio Bendo s nekoliko rušenja i iznimno aktivnim nožnim tehnikama.

Druga runda donosi još veću katastrofu Nateove taktike. Bendo i dalje dominira, ovog puta je čak puno bolji i u klinču koji je forsirao njegov protivnik, a nastavlja i vrlo dobro pogađati nogama. U nastavku borbe Diaz je tražio svoju priliku u pobjedi prekidom zahvaljujući zahvatima, imao je nekoliko solidnih pokušaja, no Bendo je bio prilično oprezan i nije se predugo zadržavao u parteru uvidjevši da bi se tamo mogao vrlo lako dovesti u nezgodnu situaciju. To se i potvrdilo kad je Nate s poda pozivao Benda da mu se pridruži, no prvak očekivano to ipak nije htio prihvatiti.

Benson je u nekoliko situacija bio i blizu pobjede nokautom, vidjelo se da zaista pokušava slaviti prekidom, no Nate je nekako uspio izdržavati njegove nalete, koji su u više navrata bili zaista iznimno dobri, no na kraju su odluku o pobjedniku morali donositi suci koji su opravdano stali na stranu aktualnog prvaka.

Shogun izgubio od Gustafssona


U sunaslovnom meču večeri u oktogonu su se našli Mauricio Shogun Rua i Alexander Gustafsson. Iznimno bitan meč za razvoj situacije u poluteškoj kategoriji, jer mnogi smatraju da bi pobjednik ovog dvoboja idući mogao dobiti priliku boriti se za titulu protiv Jona Jonesa ili eventualno Chaela Sonnena ukoliko on iznenadi u travnju iduće godine.

Švedski borac  bio je daleko dominantniji i već na samom početku je desnom rukom dobrano uzdrmao Shoguna koji je jedva zadržao pribranost, no ipak se uspio izvući iz te iznimno neugodne situacije. Alexander je vrlo pametno koristio svoju prednost u visini i dosegu ruke, pa je držao Shoguna na sigurnoj udaljenosti, a nekadašnji prvak nije se znao snaći u takvim prilikama. Imao je Rua u posljednjoj rundi i zanimljivu priliku slaviti zahvatom na koljenu, no to je ipak ostalo samo na pokušaju, a pobjeda je i više nego zasluženo otišla u ruke Gustafssona.

Uvertiru poluteškašima predstavljali su Rory MacDonald i BJ Penn, a Penn, koji je najavio da će pokazati da pripada na popis najvećih boraca svih vremena, doživio je strašan debakl.

Cijeli izvještaj pročitajte OVDJE.

Snimku UFC on FOX-a 5 možete pogledati tijekom cijele nedjelje na Fight Channel PPV-u (MaxTV, kanal 25).


Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
UFC

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije