američki heroj

Beskućnik iz BiH upozorio na pljačkaše pa postao heroj u SAD-u

Stanovi, Zagreb - APN
Foto: Marko Kuman
1/2
18.01.2013.
u 13:43

U SAD je stigao u najtežim ratnim godinama kao azilant, a za svoju hrabrost nagrađen je smještajem, hranom i poslom

Hasib Kurić, beskućnik iz Bosne i Hercegovine, postao je američki heroj broj jedan nakon što je u Hollywoodu spasio život svome kolegi koji je, nakon Kurićeva upozorenja, upucao jednog od trojice razbojnika koji su željeli opljačkati benzinsku crpku.

Ovaj beskućnik u SAD je stigao u najtežim godinama rata, još prije 20 godina, a pucnjava na jugu Floride u kojoj se našao podsjetila ga je na teške dane u BiH i zlo koje je pred svojim očima tada proživljavao. Hrabro djelo počelo je tako da je Kurić utrčao u prodavaonicu i djelatniku koji je radio na benzinskoj crpki Exxon Mart rekao da su vani naoružani muškarci koji stavljaju maske na lice, upozorivši ga da bude oprezan, a on će učiniti sve da smiri situaciju.

– Naoružani pljačkaši utrčali su i počeli pucati. Prodavač nije imao vremena ni nazvati 911 – potvrdio je narednik hollywoodske policije Pablo Vanegas. Kurić je za američke medije izjavio da zna što je pucnjava i kako je najlakše poginuti upravo onda kada počneš paničariti.

– Radim na benzinskoj crpki kao pomoćnik, a dok sam iznosio otpad, vidio sam trojicu muškaraca s oružjem od kojih je jedan bio maskiran. Morao sam reagirati i pomoći kolegi, a onda sam se vratio i kazao razbojnicima da sam zaštitar. Dok sam se vraćao u prodavaonicu, oni su već tri puta pucali za mnom – izjavio je.

Nakon što je vidio da je situacija izmaknula kontroli, njegov kolega je zapucao i ubio jednog od pljačkaša. Prema riječima šefa policije Vanegasa, optužnica neće biti podnesena jer je pucao u samoobrani. Američki mediji već su ga proglasili superherojem po kojemu se snimaju filmski hitovi.

– Umjesto da pobjegne glavom bez obzira, on je spasio život kolegi koji ima četvero djece – kazao je šef policije. Vlasnici crpke dali su Kuriću smještaj, hranu i posao.

>>Umro kao beskućnik, a nije znao da može naslijediti 19 milijuna $

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije