Razmjena informacija

Bevanda i novoimenovani veleposlanici u BiH

bevanda
VL FOTO
16.05.2012.
u 16:39

Bevanda izrazio uvjerenje da će veleposlanici raditi u najboljem interesu BiH zbog njene afirmacije u inozemstvu

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je u Sarajevu s novoimenovanim veleposlanicima Bosne i Hercegovine. Čestitao im je na imenovanju i poželio uspjeh u radu tijekom diplomatskog predstavljanja BiH na 14 destinacija u svijetu. Bevanda je izrazio uvjerenje da će novoimenovani veleposlanici raditi u najboljem interesu BiH zbog njezine afirmacije u inozemstvu.

„Vijeće ministara BiH je otvoreno za unapređenje razmjene informacija. Uvjeren sam da dijelite moje mišljenje o značaju ekonomske diplomacije i nadam se da ćemo zajednički raditi na otvaranju vrata bh. poduzetnicima u svijetu“, rekao je predsjedatelj Bevanda i izrazio uvjerenje da će veleposlanici dostojno predstavljati našu zemlju i štititi njezine interese u svijetu.

Novoimenovani veleposlanici su naglasili značaj poboljšanja dvosmjerne komunikacije i boljeg protoka informacija te izrazili potporu aktivnostima za unapređenje ekonomske diplomacije. Sastanku su prisustvovali novoimenovani veleposlanici: Bisera Turković (Kraljevina Belgija), Branko Kesić (Izrael), Jusuf Pušina (Republika Bugarska), Emir Poljo (Kraljevina Norveška), Ahmet Halilović (Kraljevina Holandija), Darko Zelenika (Hašemitska Kraljevina Jordan), Jadranka Negodić (Washington - SAD), Željko Janjetović (Mađarska), Edin Dilberović (SR Njemačka), Igor Davidović (EU - Bruxelles), Mirsada Čolaković (OUN - New York), Tomislav Leko (OSCE, Ured UN-a i druge međunarodne organizacije - Beč) te generalni konzuli Hrvoje Kanta u Istanbulu (Turska) i Brane Pećanac u Chicagu (SAD), saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?