Upozorenje

Bez Herceg Bosne Hrvati bi doživjeli sudbinu Srebrenice

lucic
VL FOTO
19.11.2011.
u 12:18

Jedini logičan odgovora na galopirajuću srpsku agresiju i sarajevsku neorganizaciju bila je uspostava institucije

U sklopu obilježavanja 20. godišnjice vukovarske tragedije i osnivanja Herceg Bosne, u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom prof. dr. Ivo Lučić održao je predavanje o temi “Okolnosti i razlozi osnivanja Hrvatske zajednice Herceg Bosne”.

Slučaj Posavine

Prof. Lučić istaknuo je da njegovo izlaganje nije nikakva predizborna kampanja, nego da će hladno i znanstveno iznijeti činjenice o odnosima u ranim devedesetim u Jugoslaviji i BiH.

“Moje je osobno uvjerenje: da nije bilo Hrvatskoga vijeća obrane i Hrvatske zajednice Herceg Bosne, Hrvati s ovog područja doživjeli bi sudbinu Srebrenice ili bi završili kao Hrvati u Republici Srpskoj, odnosno Posavini”, istaknuo je Lučić.

Prema Lučićevim riječima, posve je bilo logično i jedino ispravo uspostaviti instituciju koja bi odgovorila srpskoj agresiji i nepostojanju odgovora službenog Sarajeva na najave nove agresije na Bosnu i Hercegovinu i Hrvate u njoj. Unatoč pokušajima brojnih sotoniziranja, osnivanje Herceg Bosne ostalo je jedan od najvrjednijih poteza općenito hrvatske politike u Bosni i Hercegovini.

Program sjećanja na Vukovar nastavljen je jučer kada je na Trgu domovinske zahvalnosti održano cjelodnevno paljenje svijeća te služena sveta misa u 18 sati u crkvi sv. Kate za sve žrtve Domovinskog rata i svih proteklih ratova.

Počast žrtvama

Program je završio mimohodom nakon mise do trga, zajedničkom molitvom te čitanjem pjesama pokojnog vukovarskog izvjestitelja Siniše Glavaševića, Veljke Mandića i Antuna Mladena Vranješa, koje su recitirali učenici Gimnazije Ljubuški.

Ključne riječi

Komentara 14

DA
daniele
14:22 19.11.2011.

Nitko ovakve izjave ne moze smatrati ozbiljnim sve dok svjesno izbjegava odgovor na pitanje kako to da se svim celnicima HZHB sudi u Hagu i da ce kako stvari stoje biti osudeni za zlocinacki poduhvat etnickog ciscenja i suradivanja s cetnicima. Svi mi vrlo dobro znamo sta je bilo i kako je bilo. HZHB nastala je samo s jednim ciljem. A to je zaokruzivanje jednog prostora i njegovog pripajanja Hrvatskoj. U tomu su vam stali na put Bosanci i to je jedini razlog zasto ih oni koji su sanjali ovaj san, mrze. Treba podsjetiti i na to da je HZHB pod pritiskom amerike ukinuta naredbom istog onoga koji je je i osnovao. Eto koliko je je ta HZHB bila dobra. Pokusaj ozivljavanja ove tvorevine je direktan poziv na rat. Toga su svi svjesni i zato je to nista drugo nego mission impossible jer ovdje nitko vise izuzev malog broja ljudi ne zeli probleme. A posto su oni u velikoj manjini za to se ne treba brinuti.

MO
mouna
15:16 19.11.2011.

Park ne seri, ako si pravi hrvat a ne neki bošnjo iz posavine, onda dobro znaš da je tako moralobit, sad imamo cijelu matičnu hrvatsku, borimo se za dio bosne i hercegovine, posavljaci obnavljaju svoju posavinu, a imaju kuće u posavini, zagrebu, i po inozemstvu. A nije da ste se baš bunili na bežaniju. Izginuli bi sve, spašeni ste na vrijeme. Pogledaj žepče, 600 mladih života je izgubljeno, a sad reci kao da nisi mogao birat, mogao si ostat u posavini i poginut. Ne seri i budi sretan sad imaš i glavu i posavinu. Zemlja ti je ostala a kuće vam se obnavljaju. Bandić ulaže u vas, sad ste se sljubili i sa srbima i sa bošnjacima.

PA
park
13:13 19.11.2011.

“Moje je osobno uvjerenje: da nije bilo Hrvatskoga vijeća obrane i Hrvatske zajednice Herceg Bosne, Hrvati s ovog područja doživjeli bi sudbinu Srebrenice ili bi završili kao Hrvati u Republici Srpskoj, odnosno Posavini”, istaknuo je Lučić. Zbog vas Hercegovaca mii patimo kako u Bosni tako i u Posavini ! Mi Posavci smo prošli ko bosi po trnju baš zbog te vaše HB , nas ste prodali Srbima da nebi dirali Livno , Široki , Grude ...., nas Posavce i Hrvate širom Bosne ste gurnuli u rat sa muslimanima za radi dila sa četnicima i šurovanja sa Karadžićem . Vidi čuda sad nam opet poturate to smeće od tvorevine da bi vaše Hercegovačke guzice zasjele u fotelje , al neka uskoro su izbori i ovdje , a i u Hrvatskoj , POMEŠĆEMO vas stoko krupnog zuba !!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?