RAZGOVOR

Bez potpore županije i FBiH Neum gubi 
stručne ljude

Živko Matuško
11.08.2013.
u 11:46

Županijska i federalna izdvajanja za Neum svedena su skoro na minimum, a iz Neuma se pune. Ukidanjem turističke zajednice Neumu je učinjena ogromna nepravda - kazao je za Večernji list načelnik općine Neum Živko Matuško

I dok ostatak BiH pati zbog visokih temperatura, u Neumu mogu biti zadovoljni jer mnogi domaći turisti osvježenje traže baš u ovom jedinom BiH gradiću na moru u kojem je i turistička sezona na samom vrhuncu. No, oko Neuma se posljednjih mjeseci vode rasprave i zbrajaju sve one stvari koje je ovom dijelu BiH donio ulazak Hrvatske u EU. O trenutnom stanju u neumskom turizmu, problemima koji koče napredak ovog dijela BiH, prometnoj izoliranosti, problemu devastiranih objekata na obali i odnosu domaćih vlasti prema ovom gradiću razgovarali smo za Večernji list s dr. Živkom Matuškom, načelnikom općine Neum.

• Kako ocjenjujete ovu turističku sezonu u Neumu?

Davno spominjana financijska kriza, reklo bi se da je za nama, zato Neum, jedini bosanskohercegovački grad na moru, iz godine u godinu bilježi porast turističkih noćenja. Cjelokupni turistički sektor svojim pravodobnim, odlučnim i ciljanima mjerama, i naravno dobrom suradnjom javnog i privatnog sektora, svake godine odlično se pripremi za turističku sezonu i samim time, zadržava svoju konkurentnost. Najvažnije je što su naši turisti zadovoljni, plaže su čiste, more je ugodno, a osim toga imamo i niz kulturno zabavnih sadržaja, što ljetni odmor čini još zanimljivim. Iz godine u godinu poduzimaju se određene mjere koje Neum prezentiraju kao destinaciju za odmor, rekreaciju i dobar provod, a na taj način gledamo da i u budućnosti privlačimo što više inozemnih, a naravno i domaćih turista.

• Što sve negativno utječe na neumski turizam u ovoj sezoni. Koje su to stvari zbog kojih trpi neumski turizam općenito?

Neum ima sve potrebne sastojke za uspješan turizam i kvalitetan odmor, u što ulaže goleme napore. Iako ima neosporivo veliki potencijal, sva nastojanja ponekad ipak nisu dovoljna, jer županija, a posebno Federacija nemaju sluha za bilo kakvu pomoć ovom gradu, ovom turističkom središtu.

 

Ostatak intervjua pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?