Sportski trenutci

Bh. nogomet konačno dobio svoju “vladu”

Nogomet
28.12.2012.
u 10:46

Napravljeno je pozitivno ozračje za seniorsku reprezentaciju koja ima prigodu otići na SP

Nogometnu 2012. godinu sigurno je obilježio mandat Odbora za normalizaciju, ali i kraj mandata tog tijela. Odbor na čelu s Ivicom Osimom je uveden nakon što je od FIFA-e i UEFA-e Nogometno savez BiH suspendiran.

Skupština

Nogomet u BiH je tako konačno je dobio svoju “vladu” na skupštini NS BiH, koja je održana sredinom prosinca. Izabrano je novo vodstvo NS BiH za čijeg je predsjednika izabran Elvedin Begić, dok su njegovi zamjenici postali Ivan Beus i Darko Ljubojević. Sada se pred novim vodstvom NS BiH nalazi ogroman posao. U prijelaznom razdoblju rad Odbora za normalizaciju dobio je različite ocjene kod javnosti i medija. Neki su osporavali rad Odbora za normalizaciju, drugi ga pak hvalili. Ipak, jedno je sigurno. Napravljeni su određeni pozitivni pomaci, koji su povratili donekle i optimizam kako i u BiH može zaživjeti jedna povoljnija nogometna klima. Najveći pomak Osim i društvo napravili su u sređivanju financijske slike saveza, rješavanja sporova, dugovanja, repova koje su ranije stvorile vladajuće garniture u krovnoj kući bh. nogometa. Počeo se zavoditi red u domaća natjecanja. Najveći napredak po tom pitanju postignut je u suđenju, koje je prethodnih godina bilo rak rana bh. nogometa. Prvi put pronađen je generalni sponzor lige, pa se i na taj način donekle pomoglo siromašnim bh. klubovima. Ono što može biti neuspjeh je bezuspješni pokušav skraćivanja Premijer lige BiH, koja je, valjda je to već svakomu jasno, glomazna i nekvalitetna. Od ostalih pozitivnih pomaka vrijedi izdvojiti kako je stvoreno pozitivno ozračje za rad A reprezentacije, koja ovoga puta ima veliku prigodu osigurati odlazak na SP.

Burna godina

Značilo bi to novčanu potporu koju tom prilikom dodjeljuju FIFA i UEFA, potporu koja bi mogla imati značajnu refleksiju na cijeli nogometu u BiH. Sve u svemu nogomet u BiH sigurno očekuje burna godina. Najveći problem i prošle godine bio je onaj oko travnjaka, odnosno često huligansko ponašanje navijača, s kojima NS BiH nikako sam ne može izaći na kraj, baš kao ni klubovi za koje ti navijači “navijaju”. Problem je to u koji se svakako mora uključiti šira društvena zajednica. I ostalih problema ima mnoštvo, valja se s njima uhvatiti u koštac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije