Imaju potporu?

BIA: Albanci na Kosovu pripremaju etničko čišćenje

Kosovo
Anto Magzan/PIXSELL
06.02.2013.
u 09:26

Albanci planiraju u ožujku pokušati etničko čišćenje sjevernog dijela Kosova, a za to imaju logističku i svaku drugu potporu Kfora i Eulexa – tvrdi Pantić

Tko zna kako je u srpske medije "procurilo" tajno izvješće BIA, srpske Sigurnosno-informativne agencije koje je, kako tvrde mediji, dostavljeno državnom vrhu gdje se navodi kako na Kosovu "teroristi nameravaju učestalim bombaškim napadima na civilne objekte u gradovima i naseljima u kojima žive Srbi izazvati strah i paniku".

- Njihov plan je da već u ožujku započeti s terorističkim akcijama, ići će se na izazivanje panike i neće prezati ni od velikih ljudskih žrtava – navodi izvor iz BIA kojega citiraju mediji u Srbiji, ali nitko u BIA nije želio službeno komentirati ove navode. No, zamjenik vladina Ureda za Kosovo i "zapovjednik Civilne zaštite Kosovske Mitrovice, Krstimir Pantić kaže da su saznanja "više nego realna".

- Sve što se ovih dana događa na Kosovu predstavlja samo uvertiru u ono što se sprema na proljeće. Albanci planiraju u ožujku pokušati etničko čišćenje sjevernog dijela Kosova, a za to imaju logističku i svaku drugu potporu Kfora i Eulexa – tvrdi Pantić dodajući da bi Vlada Srbije morala ozbiljno reagirati kako bi sačuvala sigurnost Srba.

- Da Albancima nedužne civilne žrtve ne predstavljaju ništa, dokazuje i ovo ranjavanje djece u Kosovskoj Mitrovici – viče Pantić "zaboravljajućio" da je za ranjavanje dvoje djece osumnjičen Srbin

>>'Eulex i KFOR su okupatori, neka napuste sjever Kosova'

>>Nikolić:Kosovskoj predsjednici ću reći i ono što ona ne bi voljela čuti

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije