MINISTRI

BiH ne smije gubiti vrijeme, mora se odmah formirati vlast

europa
VL FOTO
06.03.2011.
u 15:14

Nastojanja političkih vođa u BiH moraju biti usmjerena prema realizaciji ciljeva povezanih s približavanjem EU, a koja će biti od koristi njenim građanima.

Šefovi diplomacija Slovenije Samuel Žbogar, Austrije Michael Spindelegger i Bugarske Nikolaj Mladenov poručili su da je u BiH bez odlaganja potrebno formirati vlast s jedinstvenom vizijom o europskoj budućnosti. ”Nastojanja političkih vođa u BiH moraju biti usmjerena prema realizaciji ciljeva povezanih s približavanjem EU, a koja će biti od koristi njenim građanima.

Dakle, ka gospodarstvu, zapošljavanju, pravnoj državi, školovanju i borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala”, naveli su Žbogar, Spindelegger i Mladenov u autorskom tekstu “Vrijeme da BiH krene dalje”, objavljenom u Nezavisnim.

Trojica diplomata ističu da su za uspješno uključenje BiH u EU ključni faktori “reguliranje lokalnog vlasništva i odgovornosti u donošenju odluka” i da nema nikakve sumnje da je Unija predana, kako BiH, kao cjelovitoj i neovisnoj državi, tako i pojedinačnim etničkim skupinama i građanima. Ističu da će EU i dalje nastojati ispoštovati svoj dio dogovora time što će ojačati svoju ulogu i povećati prisutnost u BiH, a da će daljnjom prisutnosti jedinica EUFOR-a i EUPM-a nastaviti s ulaganjem u stabilnost BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Ana33
16:23 06.03.2011.

Krešiću! O kakvoj \"pravnoj\" državi govoriš?! Muslimani \"sude\" Hrvate i Srbe kako im je volja! I EU je odavno uvidjela da se radi o talibanima, ekstremistima koji ne poštuju druge!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?