ATLANTA

BiH poražena od Meksika rezultatom 2-0

repkabih
VL FOTO
10.02.2011.
u 09:25

Meksikanci su pitanje pobjednika riješili u prvih deset minuta nastavka, kada su postigli oba gola

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prvoj ovogodišnjoj utakmici poražena od Meksika 2:0, u prijateljskom meču odigranom u Atlanti. Golove su postigli Pjanić (48. - autogol) i Pacheco (55.). Izabranici izbornika Safeta Sušića, koji u ovom susretu nije mogao da računa na nekoliko standardnih reprezentativaca, nisu uspjeli da iznenade favorizirane Meksikance.

Susret je protekao u obostrano otvorenoj igri, uz nekoliko dobrih prilika obje reprezetacije.

Meksikanci su pitanje pobjednika riješili u prvih deset minuta nastavka, kada su postigli oba gola.

U vodstvo su došli u 48. minuti autogolom Pjanića, kojeg je pogodila lopta nakon što je Hasagić obranio penal napadaču Manchester Uniteda Chicharitu.

Priliku za izjednačenje BiH je imala nakon nekoliko minuta, ali je Ibišević iz dobre pozicije pogodio stativu. Kazna za promašaj uslijedila je već u narednom napadu, kada je Pacheco iskoristio grešku Mujdže i savladao Hasagića za konačnih 2:0.

U posljednjih pola sata priliku su dobila i trojica rezervnih igrača - Muslimović, Vranješ i Subašić, koji je imao posljednju priliku za gol. Igrač Olimpica dobro je šutirao sa više od 20 metara, ali je njegov udarac obranio Corona.

Za reprezentaciju BiH u Atlanti s Meksikom nastupili su: Hasagić, Mujdža, Spahić, Mravac, Salihović (od 78. Subašić), Medunjanin (od 71. Vranješ), Bešić, Lulić (od 62. Muslimović), Pjanić, Misimović i Ibišević.

Ključne riječi

Komentara 1

SP
Spezispezi
13:37 10.02.2011.

ne znam zašto ovo zovu reprezentacija BiH, kad to nije nikada bila. ona je pravim nazivom Muslimanska reprezentacija.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije