PORUKA OHR-a

BiH treba iskoristiti priliku koju joj je dala Europska unija

eu, europska unija,
Patrick Pleul/PIXSELL
15.08.2012.
u 09:40

Iz OHR-a su apelirali na političke lidere u BiH da iskoriste priliku koju im je ponudila Europska unija i ispune obećanja iz uručene Mape puta

Ured visokog predstavnika snažno podržava tješnju integraciju Bosne i Hercegovine u EU, kao i napore partnera iz Europske unije da omoguće tu integraciju, kazao je u izjavi za Fenu glasnogovornik OHR-a Eldar Subašić.

Iz OHR-a su apelirali na političke lidere u BiH da iskoriste priliku koju im je ponudila Europska unija i ispune obećanja iz uručene Mape puta.

Subašić dodaje da bi bila velika šteta kada bi trenutna neslaganja, nevezana za rokove koji su dogovoreni u Bruxellesu, utjecala na proces europskih integracija.

Mapom puta koju je Europska komisija uručila bh. političkim liderima definirano je da se do 31. kolovoza pripremi prijedlog izmjene Ustava BiH, koji će biti upućen Parlamentu BiH, usklađen s presudom Europskog suda za ljudska prava u predmetu \"Sejdić-Finci\", dok bi izmjena Ustava BiH usklađena sa ovom odlukom trebala biti završena do 30. studenog ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?