Splitska momčad

Bijelima fešta i prijam kod župnika u Međugorju

Hajduk
15.01.2013.
u 10:24

Vodstvo Hajduka je župniku poklonilo dres s potpisom igrača, a domaćin je darovao igračima krunice i monografiju treneru Krstičeviću

U ponedjeljak u poslijepodnevnim satima vodstvo i igrače Hajduka u podrumu župne kuće primio je međugorski župnik fra Marinko Šakota. On je Hajdukove mlade igrače i njihovo vodstvo upoznao s međugorskim događanjima koja traju već 32 godine.

- Mir je želja svakoga čovjeka. Gospa pokazuje ovdje koji je to put do mira, a to je molitva, duhovnost, kazao je međugorski župnik te dodao:

- Gospa nas ovdje uči da postanemo pobjednici nad zlom i postoji pravilo po kojem prvo mijenjaš sebe, a to mijenja onda i druge.

Vodstvo Hajduka je međugorskom župniku poklonilo dres s potpisom svih nogometaša i klupski kalendar, a domaćin je darovao Hajdukovim igračima drvene krunice i monografiju Međugorja Miši Krstičeviću koju je izdao župni ured.

Fešta

Prijatelji Hajduka iz Međugorja i Čitluka u nedjelju navečer priredili su pravu feštu za vodstvo Hajduka pod nazivom “Iz ljubavi prema Bijelima”. Najprije je upriličena večera na kojoj se uz poznatu hercegovačku pršutu i sir našla i tri pečena janjca. A potom je Klapa Međugorje i međugorski Tamburaški sastav priredili večer pjesme posvećene u čast Hajduku. Bile su to pjesme o Dalmaciji, Splitu, Hajduku, Hercegovini… Na kraju je i sam Mišo Krstičević je zapjevao s domaćinima. Slavljenički susret s vodstvom ‘bijelih’ uveličali su prijatelji Hajduka iz Međugorja i Čitluka i oni su bili inicijatori i organizatori.
Ove vrlo uspješne “bijele” večeri. Bila je to zasigurno najveća Hajdukova fešta od dolazaka Bijelih u Hercegovinu, a priređena je u hotelu Cesarica gdje su i smješteni Hajdukovci. U svakom slučaju, bila je to jedna večer pjesme koju će domaćini i uvaženi gosti sigurno rado pamtiti.

- Ovo što smo organizirali i priredili je plod isključivo naše velike ljubavi prema Hajduku. Ovakav doček kluba koji ima veliku i bogatu tradiciju služi nam na čast. To radimo iz ponosa jer znamo da Torcida spada među najvjernije navijače u Europi, pojasnio je za naš list Zoran Sivrić jedan od organizatora ove bijele fešte.

Žestok ritam

Prva momčad redovito ispunjava plan i program u ovom pripremnom razdoblju. Nogometaši Hajduka jučer su ponovno odradili dva zahtjevna treninga na igralištu Krehin Gradac hotela Brotnjo u Čitluku, a poslijepodne u dvorani u Majčinu selu u Bijakovićima. Iako je ozračje u Međugorju na visokoj razini, igrači imaju paklen radni tempo. Zbog zdravstvenih problema treninge su propustili Miro Kovačić, Slavko Bralić, Ivan Tomičić i Dino Mikanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije