Finale

Bijelo Polje vs. Gabela Polje

liga
VL FOTO
28.08.2011.
u 11:59

Večeras je na rasporedu spektakularni i veliki finale, u kojem se za naslov prvaka Hercegovine bore ekipe Gabela polja (Čapljina) i Bijelog polja (Mostar)

Ostala je još ta jedna utakmica u kojoj se večeras odlučuje o malonogometnom prvaku Hercegovine. Jedno je sigurno - bit će to neviđeni malonogometni i uopće sportski spektakl na novoizgrađenom sportskom centru u Čapljini gdje se u večerašnjem velikom finalu Lige Hercegovine sastaju ekipe Gabela polja kao predstavnika općine Čapljina i Bijelog polja kao predstavnika Mostara.


Najjači sastavi

Za ukupno ozračje i gledateljstvo nije ni moglo bolje jer nema sumnje da će sportski centar u Čapljini biti pretijesan za sve one koji žele biti na završnom činu ovogodišnjeg izdanja Lige Hercegovine. Došlo se do samog kraja i ostaje vidjeti što će večeras pružiti igrači Gabela polja i Bijelog polja. Obje ekipe su posve zasluženo došle do velikog finala u kojem će se zasigurno pružiti maksimum kako bi se osvojio naslov prvaka Hercegovine. Ulog je velik, a iz obje ekipe najavljuju neke posebne taktike kojima će se pokušati iznenaditi li točnije nadmudriti protivnika na samom terenu oko kojeg će se stvoriti pakleno navijačko ozračje. Naravno, u velikom finalu je ekipa domaćina ovogodišnjeg natjecanja pa se očekuje prava najezda navijača iz Gabela polja, ali i svih drugih dijelova općine Čapljina.

Takva je situacija bila i u svim dosadašnjim utakmicama Gabela polja čiji su navijači cijelo vrijeme na nogama te stvaraju pravo brazilsko ozračje na tribini, ali i na cijelom sportskom centru. “Gabela polje, selo veselo….”, orilo se prethodnih večeri na sportskom centru u Čapljini gdje se slavila svaka pobjeda ekipe Gabela polje. No, i ekipa Bijelog polja cijelo je vrijeme imala podršku svojih vjernih navijača, a sve će se to znatno povećati u večerašnjem velikom finalu za koji se najavljuje i masovoniji dolazak navijača iz Bijelog polja i uopće iz Mostara.

To je i najbolja preporuka i poziv svim ljubiteljima malog nogometa iz cijele Hercegovine da budu na večerašnjem velikom finalu(22 sata) koji će, prema najavama, okupiti brojne goste i uzvanike iz cijele BiH i Dalmacije. Do velikog finala ekipa Bijelog polja stigla je preko ekipe Meljakuše kao predstavnika Posušja. U toj polufinalnoj utakmici igrači Bijelog polja ponovno su pokazali svoju čvrstoću i organiziranost na terenu pa svom protivniku nisu pružili neke velike šanse za preokret rezultata. Za početno vodstvo Bijelog polja zabija Damir Mišić, ali se Meljakuša ne predaje te preko Luke Lučića poravnava već na samom startu drugog poluvremena.


Briljirao Mikulić

Uslijedile su dobre akcije i prilike s obje strane, ali učinkovitiji su bili igrači Bijelog polja pa ih u vodstvo dovodi Antonio Mikulić. Pred sam kraj susreta Meljakuša pokušava poravnati te naravno u takvim prilikama iz igre vadi vratara i igra s igračem više, ali to im se na kraju nije isplatilo. U zadnjoj minuti utakmice za konačnih 3:1 i veliko slavlje Bijelog polja ponovno zabija Antonio Mikulić. Prema svemu pruženom od samog početka natjecanja, ekipa Bijelog polja posve zasluženo je izborila večerašnji finale u kojem im neće biti nimalo lako jer su na drugoj strani također rastrčani i uigrani igrači Gabela polja. U drugoj polufinalnoj utakmici viđeno je sve ono što pruža atraktivan mali nogomet.

Dobre akcije, atraktivni potezi, brojne prilike i na kraju prava šok-završnica, samo su neka od obilježja tog polufinala u kojem je Gabela polje na kraju bilo bolje od mlade i jako dobre ekipe Vidova polja kao predstavnika općine Stolac. Kada je Gabela polje na poluvremenu vodilo 2:0(pogotke postigli Tomislav Dodig i Ivan Pehar) te u nastavku igre stvaralo brojne prigode, mnogi su na sportskom centru očekivali pravu golijadu i potop mladih Stočana. No, dogodio se veliki preokret u kojem ti mladi Stočani umalo da nisu odnijeli i cijeli plijen, tj. plasirali se u veliki finale. Pogocima Ilije Subašića i Ivana Šutala ekipa Vidova polja pet minuta prije kraja utakmice dolazi do poravnanja te se kreće i u nove napade.

Odmah nakon poravnanja Stočani se malo opuštaju pa Gabela preko raspoloženog Stipe Dodiga ponovno dolazi do vodstva i onda slijedi pravi triler. Igrači Vidova polja opsjedaju vrata Gabela polja i pogodak je visio u zraku, što je na noge podizalo i publiku, ali i obje klupe s rezervnim igračima. Ipak, mladi Stočani nisu uspjeli poravnati pa je u zadnjim sekundama utakmice Gabela polje otišlo na konačnih 4:2. Strijelac je ponovno bio Stipe Dodig. Uslijedilo je veliko slavlje igrača i trenera Gabela polje sa svojim navijačima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije