MEDIJI

Bit ćemo radio koji će širiti poruke tolerancije

radio
VL FOTO
11.12.2010.
u 12:15

Sve je krenulo od inicijative i zalaganja banjolučkog biskupa mons. dr. Franje Komarice, a koju je Svetska obitelj Radija Marija zdušno podržala

Prije nekoliko dana u Banjoj Luci je s emitiranjem počeo program Radija Marija BiH. Na prigodnoj svečanosti studio u Banjoj Luci blagoslovio je banjolučki biskup mons. dr. Franjo Komarica, uz nazočnost mons. dr. Marka Semrena, pomoćnog biskupa banjolučkog, i djelatnika studija u Banjoj Luci i Sarajevu, kao i predstavnika Udruge “Radio Marija”.

Blagoslov biskupa

Program je započeo predstavljanjem Svjetske obitelji Radija Marija i marijanskom glazbom. Nakon toga biskup Komarica blagoslovio je prostorije radija, tehniku i djelatnike. U svome obraćanju prigodom blagoslova zahvalio je Svjetskoj obitelji Radija Marija što je prepoznala potrebu BiH za jednim ovakvim medijem i izašla u svakom pogledu toj potrebi u susret. Također je izrazio radost i nadu da će ova postaja biti doista Božji glas na ovim prostorima. Ravnatelj radija Ivica Božinović rekao je “da je započeto djelo za koje vjeruje da će ga pratiti Božji blagoslov i zagovor naše nebeske Majke”.

- Sve je krenulo od inicijative biskupa Komarice, a koju je Svjetska obitelj Radija Marija zdušno podržala. Naš je cilj, kao što i sam moto radija kaže, donijeti ”Božji glas u svaku kuću” i, uz ostalo, širiti evanđeosku poruku, vjersku i međunacionalnu toleranciju, štititi kulturnu baštinu - kazao nam je u telefonskom razgovoru ravnatelj Božinović. Inače, Svjetska obitelj Radija Marija ima projekte u 57 zemalja na četiri kontinenta, i od sada je i BiH dio te obitelji.

U 57 zemalja svijeta

Ideja i prvo ostvarenje Radija Marija počinje 1983. u župi Erba na sjeveru Italije. Radio Marija se postupno širi i uskoro obuhvaća cijeli talijanski nacionalni prostor. Nakon toga osnivaju se i uspostavljaju udruge i radijske postaje s imenom Radio Marija u četrdesetak zemalja, počevši od Europe, obiju Amerika, Afrike, pa sve do Filipina na drugome kraju azijskoga kontinenta. Sve su nacionalne udruge utemeljene autonomno, a međusobna se povezanost ostvaruje preko krovne udruge - Svjetske obitelji Radija Marija (WFRM).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?