Atletika Vlašić lako u nedjeljni finale EP-a

Blanka: Tiu nisam niti pozdravila

'Blanka Vlasic of Croatia competes during the women\'s high jump qualifications at the European Athletics Championships in Barcelona July 30, 2010.    REUTERS/Dominic Ebenbichler (SPAIN  - Tags: SPORT
'DOMINIC EBENBICHLER'
31.07.2010.
u 10:34

Baš sam uživala u kvalifikacijama, najvažnije je da sam sve odradila bez imalo stresa, kaže naša visašica

Blanka Vlašić je sigurno i s lakoćom odradila kvalifikacije skoka u vis na Europskom prvenstvu u Barceloni. Na zaletište je izašla triput (1,87; 1,90 i 1,92 m) i sva tri puta preskočila je letvicu u prvom pokušaju.

– Baš sam uživala u kvalifikacijama. Sve je bilo odlično, od zagrijavanja, vremena, podloge... A što je najvažnije, nisam potrošila puno energije i sve sam odradila bez imalo stresa. Sad je mir u kući do nedjelje – rekla je Blanka.

Prijetila vam je kiša.

– I da je padala, vjerujem da mi ne bi bio problem preskočiti normu – rekla je Blanka.

Uostalom, po pljusku je pobijedila u Beogradu s preskočenih 1,94 metra.

Prvi put ove sezone na istom stadionu Blanka se našla s europskom i olimpijskom pobjednicom Tiom Hellebaut koja je organizatorima mitinga u Madridu postavila uvjet da će nastupiti odbiju li Blanku.

– Pitate li me jesmo li se pozdravile, nismo – rekla je Blanka.

Tia Hellebaut je o tome istaknula:

– Vidim da je Blanka ljutita, ali nema razloga. Glupo je što se ljuti. Nemam ništa protiv nje, želim joj sve najbolje u nedjeljnom finalu. Ne znam znate li u Hrvatskoj pravu istinu o Madridu. Samo sam pitala organizatora tko će sve nastupiti. Nisam željela jaku konkurenciju jer mi je to bilo prvo natjecanje nakon poroda. Kada je rekao da dolazi Blanka, rekla sam mu da nema problema te da ću pronaći neki drugi miting. Organizator je donio konačnu odluku, a ne ja – rekla je Tia, koja je tek u trećem pokušaju preskočila normu za finale.

O nedjeljnom finalu Blanka nije htjela puno govoriti.

– Svi me pitaju može li biti ovako ili onako. Kao da ja znam više od vas što se sve može dogoditi – rekla je Blanka te dodala kako joj je Sandrina zlatna medalja u bacanju diska samo dodatni motiv da pokuša osvojiti odličje istoga sjaja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije