Visoka sportska škola

Blanka Vlašić postala brucošica, sjeda u klupe

Blanka Vlašić
Ivana Ivanović/Pixsell
05.10.2010.
u 08:47

Danas točno u podne Blanka će sjesti u klupe Visoke škole za sportski menadžment "Aspira", a na početku predavanja bit će i predsjednik HOO-a.

Naučila nas je da leti u visine, zato nema onoga tko ne obožava Blanku Vlašić. Njezini sportski dosezi zapanjuju cijeli svijet, sve što dotakne pretvara u zlato. A sada se Blanka odlučila na još jedan važan životni korak.

Sazrela odluka

Od danas postaje studentica, točnije brucošica, jer je upisala Visoku školu za sportski menadžment "Aspira" u Splitu.

Početak predavanja, točno u podne, uveličat će predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, a Blanka u klupama je svojevrsno iznenađenje, koje su u "Aspiri" krili. No, Split je dovoljno mali da se svaka vijest probije van prije službenog dijela, pa je tako stigla i vijest o Blanki studentici. Tko zna, možda je Blanka i zbog studentskih obveza odlučila propustiti zimski dio sezone.

– U njoj je nekako sazrela ta odluka o studiranju. Znate da ona uvijek ima neke svoje ideje. A ova je odlična, nema dvojbi. S obzirom na to da je završila srednju farmaceutsku, ne bi trebala imati problema s prilagodbom, ta njezina srednja škola bila je nešto poput gimnazije – potvrdio nam je Joško Vlašić da će Blanka zaista u klupe.

Ne dolazi bez razloga Zlatko Mateša. Osim što želi pozdraviti studij sportskog menadžmenta, predsjednik HOO-a dolazi i radi Blanke.

– Mateša je Blanku praktički već rezervirao za Hrvatski olimpijski odbor. Uopće nema dvojbi da će ona nakon karijere biti svojevrsna hrvatska sportska ambasadorica, tako da će joj studij odlično doći – kazuje Joško.

Engleski i španjolski

Blanka odlično govori engleski i španjolski, sigurno će, osim od HOO-a, s obzirom na omiljenost u svijetu sporta, dobiti ponudu i da bude aktivna u Svjetskom atletskom savezu. Zbog svega toga, odluka da pokuša završiti fakultet odlična je.

A poznavajući Blankinu upornost i želju za usavršavanjem, uopće nije dvojbeno da će biti odlična studentica. Od sada će naša najbolja sportašica u jednoj torbi nositi opremu za trening, a u drugoj knjige za učenje. Kao na početku karijere kada je uspješno gurala sport i školu i na kraju kao odlikašica bila oslobođena mature.

– I tada joj nije bilo ništa teško, pa vjerujem da neće ni sada – kaže Joško.

Inače, isti studij pohađaju brojni sportaši, što bivši, što aktivni. U klupama "Aspire" sjede Igor Štimac, Mario Delaš, Hrvoje Vejić, Ivana Brkljačić i mnogi drugi.

A s Blankom će brucošku klupu dijeliti jedriličarka Tina Mihelić te tekvondašice Ana i Lucija Zaninović, sve kandidatkinje za nastup na Igrama u Londonu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?