uskok u beogradu

Blic: Uskok zna s kim su "zemunci" surađivali u Hrvatskoj

dinko cvitan
VL
17.06.2010.
u 13:01

Šef hrvatskog Uskoka Dinko Cvitan izjavio je danas u Beogradu da će srbijanskom tužitelju za organizirani kriminal Miljku Radisavljeviću prenijeti informacije o ubojstvima vezana uz pripadnike "zemunskog klana".

BEOGRAD - Šef hrvatskog Uskoka Dinko Cvitan izjavio je danas u Beogradu da će srbijanskom tužitelju za organizirani kriminal Miljku Radisavljeviću prenijeti informacije o ubojstvima vezana uz pripadnike "zemunskog klana", objavio je beogradski Blic.

- Hrvatska i srbijanska policija zajedno rade na intenzivnoj kriminalističkoj obradi pokušaja ubojstva Sretka Kalinića i drugih ubojstava u regiji - rekao je Cvitan novinarima u beogradskom Sava centru gdje nazoči skupu o borbi protiv korupcije i dodao kako hrvatski organi imaju saznanja s kim su "zemunci" surađivali u Hrvatskoj i o tome će razgovarati s Radisavljevićem.

- Neosporno je da kriminalne skupine iz dviju zemalja rade zajedno, ali surađuju i dvije policije - rekao je Cvitan.

Na novinarsko pitanje je li točno da je Kalinić, koji je uhićen u Hrvatskoj nakon što ga je Miloš Simović pokušao ubiti, u iskazu policiji priznao ubojstvo dvojice pripadnika "zemunskog klana", Cvitan je odgovorio da o tom iskazu ne može govoriti.

Izrazio je uvjerenje da će nakon izmjene Ustava Hrvatske, kada se omogući izručenje njenih državljana, Srbija i Hrvatska potpisati sporazum, čime će se steći uvjeti da Kalinić i drugi budu izručeni Beogradu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije