Talenti

Bolton pozvao nećaka Ivana Klasnića u svoj kamp na probu

\'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         \'
VL
29.12.2010.
u 15:03

Prvi je put Primorac bio u Boltonovu kampu na preporuku Ivana Klasnića, a uoči Božića Bolton je poslao Lokomotivi poziv za Primorčev dolazak na akademiju

Prije šest mjeseci, Ivan Klasnić je u Boltonu rekao klupskim čelnicima da u Zagrebu ima nogometno nadarenog nećaka, 16-godišnjeg Vlatka Primorca. Englezi su tada pozvali mladića da dođe u njihov kamp, bio je ondje desetak dana, odigrao je i utakmicu protiv Liverpoola, te se vratio u Zagreb. U Boltonu su rekli da će pratiti maloga.

Božićni poklon

Nadareni je dječak prije odlaska u Bolton iz Croatije Sesveta prešao u Dinamo, nakon čega je dogovorom klubova prebačen u Lokomotivu, kako bi stalno igrao, a ne grijao klupu u kadetskoj konkurenciji. I igrao je Primorac jesenas izvrsno, bio je jedan od najboljih kadeta lokosa i uoči Božića na adresu Lokomotive stigao mu je najljepši dar: službeni poziv Boltona da provede desetak siječanjskih dana u njegovoj nogometnoj akademiji!

– Bolton je poslao dopis i mi smo Vlatku Primorcu odobrili da ostane u akademiji do 15. siječnja – rekao je voditelj Lokomotivine omladinske škole Jurica Čabraja i dodao:

Kozniku: Ponosim se...

– Primorac je vrlo nadaren, ima odličan osjećaj za igru, jako je dobar "materijal". Vrijedan je i marljiv, visok je 192 cm i najčešće igra na poziciji srednjeg braniča. Ima sve kvalitete da postane odličan igrač – istaknuo je Čabraja.

A Primorčev je trener bio bivši hrvatski reprezentativac i nogometaš Hajduka i Dinama Ardijan Kozniku.

– Ponosim se što je jedan naš igrač dobio poziv Boltona. Vlatko je odličan dečko, već sad je veliki profesionalac i ni slučajno mu se ne može dogoditi da propusti trening. Koristio sam ga kao srednjeg braniča, ali i na desnom boku, na obje je pozicije bio odličan – kaže Kozniku.

Vlatko Primorac otputovao je u Bolton prije Božića, stanuje kod Klasnića i trenutačno, do 3. siječnja i početka akademije, trenira s drugom Boltonovom momčadi. I početak sljedeće godine mogao bi biti presudan za njegovu karijeru, moguće je, naime, da Boltonovi treneri kažu da će ga odmah uzeti! Ima li u tom slučaju Lokomotiva pravo na odštetu?

– Naravno. Tako je, uostalom, bilo i dogovoreno kad smo Primorca puštali na akademiju u Bolton. No, teško je sad govoriti o visini odštete. Neka se Vlatko pokaže u pravom svjetlu, a onda će se klubovi lako dogovoriti – kaže Čabraja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije