TALAČKA KRIZA

Bombom prijetio policiji i tražio pritvorena sina

\'rucnabomba_nnn_Crn_041010\'
Arhiva VL
11.05.2011.
u 10:30

Mirsad Đorđijević (52) iz Sarajeva, naoružan ručnom bombom, ušetao se u Policijsku postaju Centar i satima prijetio

Mirsad Đorđijević (52) iz Sarajeva, naoružan ručnom bombom, ušetao se preksinoć u Policijsku postaju Centar, gdje je od prisutnih zahtijevao da mu iz pritvora puste sina, osumnjičenog za pokušaj ubojstva. Poslije iscrpnih pregovora talačka kriza okončana je bez žrtava, a Đorđijević je uhićen i zadržan u 24-satnom pritvoru.

Kako se spominje, u zgradu je ušao oko 19.25 sati, u tom se trenutku u predvorju postaje nalazilo nekoliko policajaca, kojima uopće nije izgledao sumnjivo. Međutim, odmah po ulasku, Đorđijević je iz džepa izvadio ručnu bombu, a potom je zaprijetio policajcima da će je aktivirati ukoliko mu iz pritvora ne puste sina Adisa.

- Bio je vidno uznemiren, a njegove pretnje su djelovale jako ozbiljno. Prisutnim policajcima je govorio da njegov sin “nevin leži” za pokušaj ubojstva Džengisa Halilovića, koje se dogodilo 13. veljače. Policajci su pokušavali da ga smire, ali on od svojih zahtjeva nije odustajao i izgledalo je kao da je spreman na sve - kažu iz ove postaje, navodeći da je talačka kriza trajala gotovo tri sata. Ispred zgrade su se pojavili vatrogasci i kola Hitne pomoći.

Policijski glasnogovornik Irfan Nefić kaže da je na lice mjesta odmah poslan pregovarački tim policajaca, koji je poslije iscrpnih razgovora uspio uvjeriti ovog, kasnije će se ispostaviti, alkoholiziranog srčanog bolesnika da ostavi bombu i mirno se preda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije