Reakcije iz sabora

Borković: Ponosan sam što sam dio zločinačko​g pothvata

borković
Jurica Galoić/Pixsell
15.04.2011.
u 12:55

Hrvatska politika od 2000. do danas je izdajnička, sluganska i ona je svojim nedjelovanjem i sluganskim i poltronskim mentalitetom zapravo dobrim dijelom doprinijela ovakvoj presudi - poručio je HDSSB-ovac Boro Grubišić

Premijerka Jadranka Kosor komentirala je današnju presudu hrvatskim generalima.

- Naše stajalište o karakteru operacije Oluje je da je to bila legitimna akcija. Svjesna sam da se svaka naša reakcija prati i mjeri i da će tako biti i u idućim satima. Ponosni smo na naše pobjede i na sve ono što je omogućilo da Hrvatska bude slobodna i neovisna država, istaknula je premijerka na izvanrednoj konferenciji za novinare povodom presude generalima. Građanima zahvaljuje na odgovornom ponašanju i dostojanstvu, i uvjerena je da će tako biti i dalje. Za popodne je sazvala sjednicu Vlade na kojoj će se, kako je rekla, razmatrati daljnje akcije.

Šok među političarima nakon presude

Šok i nevjerica zavladala je zbog presude hrvatskim generalima među malobrojnim zastupnicima koji su u Saboru odlučili dočekati zadnje riječi suca Oriea.
 - Katastrofa, žalosno i sramotno za hrvatsku Vladu. Ne za narod hrvatski. Hrvatska politika od 2000. do danas je izdajnička, sluganska i ona je svojim nedjelovanjem i sluganskim i poltronskim mentalitetom zapravo dobrim dijelom doprinijela ovakvoj presudi - poručio je HDSSB-ovac Boro Grubišić koji je dodao i kako presudu Haaškog suda ne priznaje. Osvrnuo se i na činjenicu da se presuda i kazna temelji na udruženom zločinačkom pothvatu.

Hebrang bez riječi

- Pa što će naša djeca – hoće li Hrvatska biti država utemeljena na zločinu? To je ono što nas boli, to je ono što je nemoguće. Prvi hrvatski predsjednik vođa zločinačke organizacije - je l' to Hrvatskoj treba? Napadi na gradove u Krajini su bili nezakoniti – znači Hrvatska nije imala pravo osloboditi svoj teritorij. To je strašno. Nigdje se ne spominje agresija Srbije, Crne Gore i Republike Srpske na Hrvatsku. Je l' Hrvatska trebala ići praćkom i ljubiti neprijatelje? Mislim da je ovo sud politički, a hrvatska Vlada je propustila učiniti puno toga da drugačije odreagira, posebno u svezi ocjene da je ovo udruženi zločinački pothvat - ogorčen je Grubišić koji je cijelu presudu odslušao u saborskom kafiću. Presudu je u Saboru slušao i šef Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang no nakon izricanja kazne bez riječi i u šoku napustio je zgradu Sabora.  

U Sabor je oko 12,30 sati došao i zadnji zapvjednik obrane Vukovara Branko Borković Mladi Jastreb.
- Ovo je osuda Republike Hrvatske, ovo je osuda svih nas i ako nam ikada treba jedinstvo treba nam sada. Ponosan sam što sam dio tog zločinačkog pothvata što sam sudjelovao u stvaranju Republike Hrvatske i njezinom oslobođenju - poručio  je.

U Saboru se uskoro očekuje dolazak predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, povodom presude u 13,15 sati u ime Kluba zastupnika HNS-HSU-a obratiti će se i predsjednica Kluba Vesna Pusić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 5

VO
volimhajduk
20:20 15.04.2011.

I ja sam ponosan sto sam sudjelovao u DOMOVINSKOM RATU !!! I PONOSIM SE SA NASIM GENERALIMA I STIDIM SE DOMACIH IZDAJNIKA, mesic i KPH .

32
321961
23:53 15.04.2011.

spodobo ti jesi zlocinac ali mi vecinski hrvatski narod se ogradjuje od zlocinaca i zlocina

DA
darmar
00:48 16.04.2011.

Ovaj Borkovic u citavom svoom politicki motiviranom ponasanju cak bez dovoljno promisljanja prihvati tezu o zl...po... Trebao bi pricat samo o Domovinskom ratu i obrani od agresije. o su pravi termini.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?