Kradljivci milorada

Bos pohodio 70 km udaljeno svetište pa ga 5 puta opljačkao

banka8
Hrvoje Jelavić
07.05.2010.
u 12:51

Radi o Vjekloslavu Brnardi, rođenom 8. travnja 1975. u Bugojnu, i Mariju Zečiću, rođenom 26. rujna 1984. u Uskoplju/Gornjem Vakufu

Nakon četiri provale krađe u posljednja dva mjeseca u jedno od najvećih bh. svetišta, sv. Ive u Podmilačju, na cesti Jajce - Banja Luka, i to odvaljivanjem lokota s blagajne u koju vjernici ostavljaju svoje milorade u crkvi, policija je preksinoć napravila zasjedu i prvo zamijetila crveni golf 3 hrvatskih oznaka ŠI-638-DH s dva nepoznata muškarca. Sumnjivci su prethodno kratko promatrali pa pokrali crkvu, ali su ih potom zaskočili inspektori.

Uspjeli su vozilom umaći, ali ne zadugo. Presreteni su u mjestu Lučina, pa je utvrđeno da se radi o Vjekloslavu Brnardi, rođenom 8. travnja 1975. u Bugojnu, i Mariju Zečiću, rođenom 26. rujna 1984. u Uskoplju/Gornjem Vakufu. Zanimljivo je da je Zečić lani bos pohodio ovo svetište kao vjernik, prepješačivši više od 70 kilometara. Pri pretresu vozila i sumnjivaca pronađen je sav ukradeni novac u raznim sitnim apoenima, a pregledom šireg područja i kliješta s kojima su izvršavali provale i lomljenje katanaca.

- Ustanovljeno je da su prišli do ulaznih vrata crkve, a zatim je jedan od njih ušao u otključanu crkvu koja se, prema izjavi mjesnog župnika, ne zaključava. Naime, M.Z. je kliještima razvalio dva lokota na maloj metalnoj kasi dimenzija 25x20 i pokupio oko 60 KM kovanica - kažu iz PU-a Jajce.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije