EKSTREMIZAM

Bosnić: Naše je od Prijedora do Sandžaka!

Husein Bosnić Bilal
Screenshot/YouTube
16.09.2013.
u 11:50

- Ko je nas zaustavio '95. da ne uzmemo Banja Luku i Prijedor, i da ne izvršimo obećanja koja smo narodu davali - da ćemo doći na Drinu, da ćemo klanjati na mostu Mehmed-paše - pita Bilal na snimci

Husein Bilal Bosnić, vehabijski lider i propovjednik vehabizma iz Bužima, ponovo šokira svojim izjavama, spominjući navodno planirano osvajanje Prijedora, Banja Luke, Višegrada, pa sve do Sandžaka, tijekom proteklog rata u BiH!

Akter brojnih video-snimaka sa dramatičnim stavovima koji su preplavili internet, a kojeg je \"proslavila\" rečenica prema kojoj \"ciljaju\" na uzimanje harača od Hrvata i Srba u BiH, sada otvara bolne rane iz devedesetih godina prošlog vijeka.

\"Ko je nas zaustavio \'95. da ne uzmemo Banja Luku i Prijedor, i da ne izvršimo obećanja koja smo narodu davali - da ćemo doći na Drinu, da ćemo klanjati na mostu Mehmed-paše? Da ćemo onda krenuti prema Sandžaku? To je sve naše\", poručuje vehabija na videu \"Bilal Bosnić hutba: nered na kopnu i na moru... ko ga čini?\", objavljenom na YouTubeu.

Ova uznemirujuća izjava počinje na tom video-snimku od 9.22 minuta, a u nastavku on navodi da su ih zaustavile zapadne sile.Stavovi ozloglašenog vehabije po ko zna koji put naišli su na oštru osudu javnosti, a posebno stručnjaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?