Nakon osam uvjetnih

Braća Šimić dobila 16 mjeseci zatvora zbog otmice mladića

sud
Vl foto
05.05.2010.
u 13:00

Općinski sud u Ljubuškom izdao tjeralicu za Matom Šimićem Dolkićem (41) iz Gruda

Policija već danima traži Matu Šimića Dolkića (41), za kojim je Općinski sud u Ljubuškom raspisao tjeralicu jer se nije odazivao na suđenje za ugrožavanje sigurnosti bivšeg načelnika PP-a Grude Dalibora M., potvrdili su iz ovog suda. Taj slučaj se dogodio još 25. veljače prošle godine kada je, prema optužnici, Šimić ozbiljno prijetio bivšem policijskom načelniku u njegovoj obiteljskoj kući, a tom prilikom mu je i oštećeno vozilo. Inače, ovaj sud je prije tjeralice nepravomoćno osudio Matu i njegova brata Blagu (34), i to nakon čak ukupno osam izrečenih im uvjetnih osuda za nasilničko ponašanje, izazivanje opće opasnosti, napada na policiju, nedopuštenog držanja oružja...

Naime, prvi je sada za otmicu i napada na inspektora dobio deset mjeseci zatvora, a drugi samo za otmicu pola godine zatvora. Proglašeni su krivim jer su 31. svibnja 2008., oko podne, na cesti Posušje - Grude prepriječili put te u prtljažnik mercedesa ubacili Ivana Filipovića, za kojeg su govorili da im je ukrao televizor i džuboks iz kafića člana njihove obitelji. Dovezli su ga na svoj autootpad ‘Šteta’ u Ružićima, pretukli palicama te ga ubacili u kavez za pse, nakon čega su ga polijevali hladnom vodom pred nekoliko susjeda. - Izvukli su ga iz zaključanog kaveza, opet tukli i zatvorili u prtljažnik, otkuda je Filipović sa svoga mobitela pozvao 122. Ubrzo su se na autootpadu pojavila dvojica policajaca i inspektor, kojima se Mate Šimić grubo obraća: “Kakvu prijavu? Što vi imate ovdje tražiti i tko vas je poslao?” Nakon toga je pokucao na prtljažnik vozila i pitao otetoga: “Jesi li se sitio?”, na što mu ovaj odgovara “Nemam ništa s tim”. Inspektor potom otvara prtljažnik, da bi otetog po glavi opet udarao Mate.

Tada ga je inspektor odgurnuo, a on uzvratio i povikao: “Tko si ti, j... ti majku, hoćeš da i tebe slomim. Štitiš ovakve kriminalce, budi siguran završit ćeš i ti u prtljažniku kao i on”, stoji u optužnici. Kada je policija uspjela izvući Filipovića, Mate se dovezao do zgrade PP Grude, ali je uočio specijalce te pobjegao. Kao i u ranim slučajevima, krio se mjesec dana pa se predao te je odmah bio pušten..

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije