Haaški tužitelj

Brammertz: Izjavama o Srebrenici Nikolić ne poštuje žrtve i preživjele

'UN prosecutor Serge Brammertz looks on as he listens to Serbia\'s minister in charge of co-operation with The Hague-based court, Rasim Ljajic (not pictured) during a joint press conference on Septemb
'ANDREJ ISAKOVIC'
08.11.2012.
u 11:06

Kada niječete nešto što je evidentno, vi naravno time ne otvarate vrata pomirenju i mirnom suživotu

Glavni tužitelj Tribunala u Haagu Serge Brammertz rekao je za Radio Slobodnu Europu da je izjava srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića kako u Srebrenici nije bilo genocida u potpunoj suprotnosti s presudom Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, gdje su suci odlučili da se genocid dogodio, javljaju mediji u Srbiji.

– Mislim da je to stvarno apsolutno nepoštivanje žrtava i preživjelih tih zločina. Kad sam prije nekoliko tjedana bio u Sarajevu, susreo sam se s preživjelima, bili su potpuno šokirani Nikolićevim izjavama i osjetili su se povrijeđenima. Kada niječete nešto što je evidentno, vi naravno time ne otvarate vrata pomirenju i mirnom suživotu – rekao je Brammertz.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije