Šok za Camerona

Britanci do 2066. postaju manjina u vlastitoj zemlji

cameron
23.11.2010.
u 07:00

Britance šokiralo još jedno otkriće: u 40 dopunskih škola u Velikoj Britaniji koje financira Saudijska Arabija djecu uče kako kradljivcu odrezati ruku

Prema nedavno objavljenim projekcijama, domaće stanovništvo postat će manjina u Velikoj Britaniji najkasnije do 2066. godine. Ova situacija uvjetovana je činjenicom da se na Otok doseljava sve više imigranata, dok istodobno tisuće Britanaca odlaze iz zemlje u SAD ili Australiju, u potrazi za boljim životom.

 

Smanjite doseljavanje

 

David Coleman, profesor demografije na prestižnom Oxfordu ustvrdio je kako je priljev novih useljenika toliko velik da čak i kada niti jedan Britanac više ne bi napustio domovinu, bijeli bi Britanci postali manjina do kraja stoljeća. Političari su se odlučili tome suprotstaviti. – Doseljavanje u Veliku Britaniju neprihvatljivoj je visoko i mora se smanjiti, ali samo na način da gospodarstvo dobije potrebnu radnu snagu, izjavio je u nedjeljnom intervjuu za Sky News britanski premijer David Cameron. Prema njegovim riječima, tijekom posljednjih godina u zemlju se svake se godine doseljavalo po 200.000 osoba, što predstavlja 2 milijuna novopridošlica u Veliku Britaniju tijekom posljednjeg desetljeća. – Ovaj broj je moguće smanjiti, i to na način da britansko gospodarstvo ne bude zakinuto za potrebnu radnu snagu, istaknuo je britanski premijer. Cameron se na ovaj problem osvrnuo samo nekoliko dana po objavi priopćenja Nadzornog odbora za migracije u kojem se tvrdi da do četvrtine treba smanjiti broj kvalificiranih radnika koji dolaze iz zemalja nečlanica Europske unije, a kojima se dopušta legalan ulazak i boravak u Velikoj Britaniji. Procjene govore da u ovome trenutku na Otoku boravi gotovo 5,5 milijuna useljenika, a najviše ih u Britaniju dolazi s Bliskog istoka te iz zemalja bivših kolonija engleske krune.

 

Ne žele ekstremizam

 

Britancima ne smeta samo konkurencija koju na tržištu rada čine doseljenici iz drugih zemalja, već i učestali obrasci ponašanja koji su neprihvatljivi za suvremeno društvo. Tako se jučer otkrilo da čak 40 dopunskih škola povezanih i financiranih od strane Saudijske Arabije, a koje mahom pohađaju muslimanska djeca, u svome programu koriste udžbenike u kojima se djeci pojašnjava na koji način odrezati ruku ili nogu kradljivcu, te kako Židovi kuju zavjeru za preuzimanje svijeta. U udžbeniku namijenjenom šestogodišnjacima tvrdi se kako su svi oni koji ne vjeruju u islam osuđeni na vječnu vatru pakla, te da se neki Židovi pretvaraju u svinje i majmune, dok se u knjigama za petnaestogodišnjake pojašnjava na koji je način najlakše odrezati ruku ili nogu onome tko se ogriješi o šerijatske zakone ili bude uhvaćen u krađi. – Ekstremizam, ili antisemitizam neće biti tolerirani, izjavio je britanski ministar obrazovanja Michael Gove. U isto vrijeme, britanska je vlada odlučila povisiti školarine, čime bi studiranje stranim studentima postalo gotovo nemoguće. U ovome trenutku samo kineskih studenata na britanskim sveučilištima više je od 85.000.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije