nesreća u genovi

Brod se zabio u kontrolni toranj, poginule najmanje tri osobe

nesreća u Genovi (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
08.05.2013.
u 07:33

Teretni brod Jolly Nero kompanije Ignazio Messina, izlazeći iz luke u Genovi u 23.30 sati u utorak navečer, iz nepoznatih je razloga udario u kontrolni toranj visok 57 metara

RIM – Najmanje tri osobe poginule su nakon što je teretni brod udario u kontrolni toranj luke u Genovi. Za još šest osoba se traga, a četiri su spašene.

Kontejnerski brod Jolly Nero brodske kompanije Ignazio Messina, izlazeći iz luke u Genovi u 23.30 sati u utorak navečer, iz nepoznatih je razloga udario u kontrolni toranj visok 57 metara, koji je neka vrsta lučkog komandnog mosta, u kojem rade lučki službenici, te ga nagnuo na 45 stupnjeva. Brod je gotovo ''ušao'' u toranj lučke kapetanije. Sve poginule, ranjene i nestale osobe bile su u tornju sagrađenom 1997. godine.

– Takvo se što nikad nije dogodilo brodovima naše kompanije, ostali smo bez riječi, očajni – izjavio je brodar Stefano Messina, koji je odmah došao na mjesto nesreće zajedno s gradonačelnikom Genove Marcom Dorijem i šefom genovske luke Luigijem Merlom.

Genovski tužitelj Walter Cotugno otvorio je istragu. Na brodu je nešto blokiralo i njime se, čini se, više nije moglo upravljati. Jolly Nero brodarske kompanije Ignazio Messina izgrađen je 1976. i u trenutku udara u toranj na njemu je bilo deset članova posade od kojih ni jedan nije ozlijeđen.

Brod je iz Genove krenuo za Napulj i zatim za Port Said, Aqabu, Geddu, Abu Dhabi, Gibuti, Suez, Misuratu i Castellon. Nosač kontejnera ima 40.594 tona, dug je 239,26 metara i širok 30,50 metara.

>> Potonuće jahte kod Šibenika: Dva člana posade spasila policija

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije