Predsjednik RS

Buduće zakone u BiH donositi samo na temelju sporazuma

dodik
Dejan Moconja
02.09.2011.
u 12:54

RS se priprema da dostavi sporazum vezan za pitanje državne pomoći, popisa, izmjena Ustava vezanu uz presudu iz Strasbourga

Predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao je da će RS za svako pitanje koje bude stavljeno na dnevni red zajedničkih tijela prakticirati da prethodno postigne sporazum s FBiH, kako je i predviđeno Daytonskim sporazumom i Ustavom BiH. Dodik je jučer na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao kako je predviđeno da BiH ima samo deset ustavnih nadležnosti, a da joj sve ostalo može biti dodijeljeno putem sporazuma dvaju entiteta, “koji do sada nisu postizani, jer je međunarodna zajednica nametala rješenja, s ciljem unitarizacije BiH”.

“RS se priprema da dostavi sporazum vezan za pitanje državne pomoći, popisa, izmjena ustava u dijelu koji se odnosi na presudu suda u Strasbourgu i ti sporazumi se ovih dana pripremaju u institucijama RS-a, a bit će usvojeni kao početni prijedlozi na sjednicama Vlade, kako bi se dostavili Vladi FBiH, koja bi se trebala suglasiti s tim”, naveo je Dodik. On je naglasio da će sastavni dio takvih sporazuma biti zakoni i da ubuduće neće moći biti donesen nijedan zakon izvan nadležnosti BiH bez takvog sporazuma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?