ČEŠKI HUMOR

Čak 15.000 Čeha izjasnilo se Jedijima na popisu stanovništva

Ratovi zvijezda
arhiva VL
16.12.2011.
u 00:01

Samo u praškoj općini obitava oko 4.000 boraca protiv mračne Sile koju simbolizira Darth Vader

Obožavatelji znanstvenofantastične sage '''Ratovi Zvijezda'' mogli bi se u Češkoj ''osjećati kao kod kuće'' jer se preko 15.000 žitelja te zemlje na posljednjem popisu stanovništva izjasnilo Jedijima, prenosi AFP.

Iz Statističkog zavoda Češke u četvrtak je priopćeno da su mnogi ''Bohemi'' prihvatili moralne vrijednosti vitezova iz popularnog blockbustera Georgea Lucasa te se danas smatraju pripadnicima te ''izmišljene'' vjere. Samo u praškoj općini obitava oko 4.000 boraca protiv mračne Sile koju simbolizira Darth Vader.

Čak tri i pol milijuna Čeha nije religiozno,  707.649 vjeruje u Boga ali ne pripada niti jednoj crkvi dok ih se 1.083,899 izjasnilo rimokatolicima.  Preko 10 milijuna odbilo se izjasniti o religijskoj pripadnosti. Otkriveno je da osim u Češkoj, zajednice Jedija postoje i u Australiji,Kanadi, Velikoj Britaniji i na Novom Zelandu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?