NISU MOGLI DALJE

Častan oproštaj Zrinjskog od Europe

Zrinjski
VL FOTO
06.08.2010.
u 11:10

Zrinjski je imao terendku prednost, ali nekoliko akcija nisu pretvorili u pogotke

Nogometaši Zrinjskog i Odensea u uzvratnom susretu odigrali su utakmicu bez pogodaka i bez previše pravih prigoda. Na taj se način Zrinjski, ipak časno, oprostio od Europe.

Povijesnu utakmicu Zrinjskog s tribina je pratilo čak oko osam tisuća gledatelja. Samo se u nekoliko navrata na ovome stadionu pamtio veći posjet. Susret je počeo ispitivanjem snaga. Obje momčadi nisu pretjerano srljale prema naprijed, ali je tijekom prvoga poluvremena Zrinjski imao malo izrazitiju terensku prednost. Ipak, nekoliko kornera i par obećavajućih akcija nisu uspjeli pretvoriti u konkretne šanse.

Pola sata do prve prilike


Za prvu polupriliku se čekalo do 32. minute. Iz slobodnog udarca prema vratima Melhera je centrirao Traore, ali kako je lopta išla po sredini gola, ni Melheru nije bilo teško ukrotiti je. U 39. minuti u obećavajućoj poziciji se našao Marin Aničić, ali spomenuti igrač nije pravodobno reagirao ne vidjevši dobro nabačenu loptu s boka koja je proletjela braniče Odensea. Do kraja poluvremena nije bilo opasnih situacija. Na odmor se otišlo bez golova. U nastavku se počelo igrati slično kao i u prvom dijelu. Prva prava prilika došla je u 60. minuti. Dragičević je dobro proigrao Selimovića, a ovaj je malo povukao loptu i šutirao u suprotnu stranu po zemlji, ipak lopta je prošla pored vratnice. Desetak minuta kasnije bljesnuo je neugodni Utaka. Spomenuti je igrač sjajnim lažnjakom izbacio svoga čuvara, šutirao lijevom nogom, ali dobro postavljeni Melher je ponovno bio na razini zadatka.

Vratnica Odensea

Odense je nastojao pomalo umrtviti igru, a to im je i polazilo za rukom. Tek je jednu neopreznost veznoga reda je možda mogao kazniti Žižović. Nakon što je oduzeo loptu, povukao ju je nekoliko metara, te sa šesnaest metara šutirao po sredini gola, a iskusnom Carrolu takav udarac nije predstavljao veće probleme.

Na novu prigodu moralo se čekati deset minuta. Bljesnuo je tada Odense. Jednu dugu loptu u peterac je spustio Andreasen, na drugoj stativi se pojavio Cristensen, ali je njegov udarac odsjeo na gredi. Mreže u Danskoj tresle su se čak osam puta dok su jučer u Mostaru mirovale.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije