Načelnik

Cilj je s više manjih projekata krenuti u razvoj općine Grude

Poduzetnici
21.01.2013.
u 11:07

Središte grada planira rasteretiti spojnicom, prava raspolaganja nefunkcionalnom imovinom preuzeti na Općinu, radno aktivirati zonu “Poljanice” i pomoći poljoprivredi

Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj okupio je oko 50 poduzetnika s područja općine, te je taj sastanak iskoristio kako bi iznio najvažnije podatke vezane uz stanje grudskog gospodarstva i proračunsko stanje općine Grude, kao i za različite projekte.

- Danas u općini Grude djeluje više od 170 aktivnih društava, i više od 200 poduzetnika obrtnika koji ostvaruju ukupan prihod od oko 600 milijuna maraka uz ostvarivanje dobiti od oko 40 milijuna maraka i zapošljavaju oko 1900 ljudi, kazao je u uvodu čestitavši poduzetnicima na tome. Što se tiče planova u općini načelnik je istaknuo važnost izgradnje spojnice prema sjevernoj regionalnoj cesti koja vodi za Posušje, a koja bi rasteretila gradsko središte. Spomenuo je i južnu obilaznicu koju je sada najvažnije vratiti u planove Federalne direkcije cesta. Što se tiče nefunkcionalne imovine koja nije u općinskom vlasništvu, načelnik je rekao kako nad njom nema nadležnost, ali je obećao da će od Vlade ZHŽ-a tražiti da prava raspolaganja prebaci na općinu Grude kako bi se općina mogla dalje razvijati. Istaknuo je i nove sastanke s poduzetnicima vezane za gospodarsku zonu “Poljanice”.

Za kraj se načelnik osvrnuo na neiskorišteno poljoprivredno zemljište u grudskom dijelu Imotsko-Bekijskog polja, koje je ponajveći potencijal općine Grude. Naglasio je da će uskoro biti potpisan ugovor vrijedan 280 tisuća eura koliko će Grude dobiti za projekt samoodrživog gospodarenja vodama.

Također je istaknuo važnost više manjih projekata jer financijska situacija nije dobra, ali radovi ne smiju stati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?