ŠTIMAC NIJE KRIV

Ćiro: Mamić nije dao da budem uz Štimca! Zato sad ispaštamo...

'06.09.2013., Stadion Crvena zvezda, Beograd - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Srbija - Hrvatska. Dejan lovren Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
09.09.2013.
u 10:00

Mateo Kovačić trebao je u Beogradu igrati od početka. Taj je igrač u stanju nanizati četvoricu suparnika...

Umjesto da se pokrije po ušima i slavi beogradski bod kao svoj drugi rođendan, jer bila je to predstava na razini jezovite Barićeve Sofije ili Bilićeva Tbilisija, samo sa sretnijim krajem, Štimac se opet obraća 
kao da je \"oslobodio Beograd\".

I sad s dva dana odmaka od Marakane ne znamo što je gore: to što smo tamo bili u mišjoj rupi ili to što nas izbornik uvjerava u suprotno i misli nastaviti istim smjerom?

Pitali smo najvećega hrvatskoga izbornika Ćiru Blaževića – gdje je Štimac pogriješio?

– Nije Štimac kriv, nego onaj tko odlučuje o svemu u hrvatskom nogometu. Mamić? Da, Mamić! Napravio je prćiju od Dinama i od Saveza, on je gospodar svega, sam postavlja predsjednika, izbornika, pa sad imamo to što imamo – nastavlja Blažević i dodaje:

– Vidim kako Srbi obožavaju Mamića, pa nek\' si ga uzmu onda! I možemo biti mirni, više nikada nećemo ratovati s njima koliko će ih razj...!

Ne bi mi igrao Radošević

Ljutiti ste što vas nije izabrao za izbornika?

– Ma nije to u pitanju. Štimac je tražio da budem uz njega na funkciji savjetnika, ali Mamić nije to dopustio! I sam mi je Zdravko to kazao. Rekao mu je: \"Imaš Bokšića, ne možeš još i Ćiru...\" A da sam bio uz Igora, već bismo bili osigurali prvo mjesto u skupini. Kako? Tako što u Bruxellesu ne bih dopustio akrobaciju s Radoševićem, dobili bismo ih i ne bi nas mogli dostići.

Gdje je Štimac pogriješio u Beogradu?

– Samo u jednoj stvari, jedan igrač trebao je igrati od početka. Kovačić! S tim igračem hrvatski nogomet ne mora strahovati za budućnost. On je jedini u stanju nanizati četvoricu suparnika i taj bi već u prvom poluvremenu pet puta bio sam pred golmanom. Zašto to nisam rekao Štimcu? Nije me pitao...

SP je golub na grani

Igor tvrdi da neće dati ostavku ako se ne plasira u Brazil?

– Slažem se s njim, zašto bi dao ostavku?! A gdje bi tu bila odgovornost onoga tko ga je postavio? Ma, nema regularnosti u našem nogometu dokle god je Mamića. I zato uskoro odlazim odavde, nema tu mjesta za mene – zaključio je rezignirano Ćiro.

>> Štimac: Kreatori kaosa, teško vam je što nosim krunicu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije