Košarka

Čitlučanin Turudić pozvan u njemačku reprezentaciju

nogomet
vl
26.03.2012.
u 09:07

U matičnoj zemlji, Turudić je proglašen među najtalentiranijim kojima se previđa blistava košarkaška karijera

Planinić, Krasić, Stipanović, Pinjuh, Galić košarkaši su ponikli iz Brotnja koji su izgradili respektabilnu košarkašku karijeru.Njihovim putem krenuo je i mladi Dominik Petar Turudić koji trenutno igra u Njemačkoj u juniorima „NBBL“ LTi Giessen46ers i za njemačku prvoligašku momčad-LTi Giessen46ers.iz Giessena: Iako rođen u Njemačkoj, Dominik i njegovi roditelji nikada nisu izgubili kontant s rodnim Brotnjom gdje borave za vrijeme ljetnih praznika.

Među najtalentiranijima

U matičnoj zemlji, Turudić je proglašen među najtalentiranijim košarkašima kojima se previđa blistava košarkaška karijera. S obzirom da ima dvojno državljanstvo,uvršten je u reprezentaciju „U18“ republike Hessen,a ovih dana je dobio i poziv za njemački nacionalni „U18“ tim.
- U juniorskoj ekipi LTi Giessen 46ers sam standardno u prvoj petorci. Računajući na intezivne i profesionalne treninge,česta putovanja a i sama atmosfera u punim dvoranama, za mene a vjerujem i za svakog mladog igrača je nešto posebno o čemu svi sanjaju. Snalazim se..! Bitno je Bogu hvala,da nema ozlijeda.Ja se iskreno nadam da će sve doći na svoje mjesto i u svoje vrijeme, kazao je Dominik, koji kao i svaki mladi igrač ima svoje uzore.

- Poštujem mnoge ali dva košarkaška imena posebno poštujem i cijenim, a to su LeBron James. Sviđa mi se kao igrač, jer je vrlo pokretljiv i vrlo atletičan,a računajući na moju masu, brzinu i atletsku sposobnost ,jednostavno mi odgovara taj njegov stil igranja i vođenja ekipe. I logično da kao hrvatski košarkaš, posebno obožavam, našeg košarkaškog Mozarta, Dražena Petrovića, koji je, po mom mišljenju, najbolji europski košarkaš. On je jedan od najboljih košarkaša koji su ikada loptu držali u ruci.Dražen i LeBron su velika košarkaška imena, a vjeruijem da su i mnogima a ne samo meni uzori, kazao je Turudić, koji se kao i svaki dječak koji igra košarka nada pozivu nekog NBA kluba u budućnosti.

Planinićevim stopama

Nikad se ne zna, a ako se to i dogodi neće biti prvi Brotnjak u najjačoj ligi svijeta.
- Zoran Planinić je izuzetan momak i veliko svjetsko ime. U NBA, igraju samo najbolji. Ja ću se truditi,a sve je moguće! Svjestan sam da se samo predanim radom i upornošću postižu vrhunski rezultati.
Svaki mladi košarkaš, nakon što baci prvu loptu na koš, a planira se baviti košarkom, normalno da sanja o prilici, da jednog dana stane na teren NBA lige, pa tako i ja.

Uz njega košarkom se bavi i njegov brat Benedikt, koji također ima visoke košarkaške ciljeve, te se nada velikoj karijeri.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
barbaizamerike
07:59 29.03.2012.

svaka cast momku ako dode u NBA navijat cemo za njega

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije