Fojnica

Članovi LD-a “Vepar” brinu se da divljač preživi zimu

lovci
Ana Popović
23.02.2012.
u 10:46

Ovakve akcije organiziraju već treću godinu zaredom, a ljubav prema životinjama bila je jača i od snježnih nanosa viših od dva metra

Članovi Hrvatskog lovačkog društva “Vepar” iz Fojnice nedavno su organizirali akciju dopremanja hrane, sijena i soli, uglavnom, za srneću divljač na lovištu Kamenik. Prema riječima Dragana Šimunića, predsjednika LD-a “Vepar” ovakve se akcije organiziraju osmu godinu zaredom, a ljubav prema životinjama ove je zima bila jača i od velikih snježnih nanosa, negdje visokih i do dva metra, kroz koje su se lovci probijali kako bi srnama dostavili toliko potrebnu hranu.

“U potrazi za hranom srne su se ove godine spuštale do naseljenih mjesta, do Gojevića, Luka, Lužina. Vukovi su otišli u više predjele, za divlje svinje krize nema jer rodio je žir, ali srne su već u opasnosti i zato smo mi odlučili pomoći kako bi preživjele ovu izuzetno tešku zimu”, kaže Nikica Miletić, jedan od lovaca koji je sudjelovao u misiji spašavanja. A da je misija uspjela, lovci su se vrlo brzo uvjerili. Na mjestima gdje su ostavili hranu uskoro su se vidjeli tragovi koji dokazuju da su srne uživale u slasnom zalogaju. Osim lovaca, u akciju prikupljanja hrane za divljač uključili su se i brojni drugi Fojničani, većinom poljoprivrednici koji su donirali hranu za divljač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?